Un moment del capítol dedicat a "Néixer i morir"
Un moment del capítol dedicat a "Néixer i morir"
Néixer i morir
La mort ens genera dubtes, ens fa por, ens costa parlar-ne. Però portar una nova vida al món tampoc és cosa fàcil. Al cap i a la fi, néixer i morir estan irremeiablement connectats, són l'inici i el final d'un mateix camí. Ho hem viscut en primera persona gràcies a la Júlia, amb qui viurem els últims mesos del seu primer embaràs, i a través de l'Ainhoa, que ajuda persones malaltes al final de la seva vida. Un capítol dedicat al cicle de la vida.

La feina
Coinciliar vida professional i vida personal pot arribar a ser molt difícil. Tot depèn de l'escala de valors, del que entenem com a "èxit". A més, les dades confirmen que el món laboral és un espai dominat per homes i ara algunes dones intenten trencar aquesta dinàmica. En parlem amb dues dones que són les seves pròpies caps: la Pilar, que dirigeix una multinacional sense descuidar la vessant lúdica de la vida, i la Núria, que ha tornat al seu poble per fundar una cooperativa ecològica.

L'amor
L'amor desperta molts interrogants. Existeix l'amor per a tota la vida? Fins a quin punt ens marca el primer amor? El model d'amor romàntic és perjudicial? Sabem estimar-nos a nosaltres mateixos? I el més important, què és amor i què no ho és? Hem intentat respondre-ho tot parlant amb la Fina, que ha viscut una gran història d'amor al costat del Francesc, i amb la Carme, que ha descobert l'amor després de conviure 15 anys amb un maltractador.

Entre dones
L'actriu Carme Pla ha treballat tota la vida envoltada de dones que, a més, són les seves amigues. Teresa Forcades va adaptar-se a la convivència amb altres monges al monestir de Sant Benet de Montserrat. Amb elles, abordarem el mite de la rivalitat entre dones, que xoca contra el de la solidaritat femenina. Ens hi ajudaran dones còmplices, dones enèrgiques i dones lluitadores que s'uneixen per defensar els seus drets.

El sexe
Com viuen el sexe, les dones avui en dia? Cada cop tenim més informació sobre el tema i es parla més de plaer, d'orgasmes, de masturbació i de fantasies eròtiques. Tot i això, encara perviuen molts falsos mites i prejudicis. Ens endinsem en aquest món amb l'ajuda de l'Anna Abelló, fisioterapeuta especialista en sòl pèlvic, i la Valérie Tasso, sexòloga i autora de "Diari d'una nimfòmana".  La resta de dones del programa ens aportaran també la seva visió i les seves experiències personals.

Créixer
Quan es passa de ser una noia a una dona? La Núria és professora de nens de Primària i, a les estones lliures, pallassa. La Jenn té 26 anys, aviat publicarà la seva cinquena novel·la i sovint escriu amb veu infantil. Les dues afirmen que porten una nena dintre i que això no és incompatible amb anar creixent. Un dia arriba la primera regla, després l'amor, la possibilitat de ser mare... i sempre s'aprenen coses noves, tota la vida.

La maternitat
La Susi és mare biològica de la Sara, però també és mare de tres fills adoptats i de nens que acull temporalment a casa seva. La Sílvia, en canvi, va viure obsessionada per quedar-se embarassada i ara porta una vida molt feliç sense fills. Ser mare (o no ser-ho) és una gran decisió. Però és tan important la maternitat per definir-se com a dona? Tenir fills capgira la vida o és un tema àmpliament mitificat? Sigui com sigui, sembla clar que de mare, només n'hi ha una... no?

Cos i ment
La dona d'avui en dia, coneix el seu cos? Es cuida, s'agrada, s'estima? Volem saber més sobre la relació de les dones amb el seu físic, i com està vinculat a la ment. Inevitablement, també parlarem de l'ideal de bellesa i dels estereotips actuals. La Núria Picas, campiona mundial de curses de muntanya, ens parlarà de com portar el cos al límit. I la Carme Valls, metgessa especialitzada en la salut de les dones, ens explicarà per què les dones cuiden més els altres que a elles mateixes.

La superació
La Nadia va venir de l'Afganistan després de patir una guerra i haver de fer-se passar per un home per poder estudiar i treballar sota el règim talibà. El conflicte de la Ivana, en canvi, va néixer del seu interior: encara que se sentia dona des de ben petita, el seu cos era el d'un home. Són dos exemples de superació, dues dones que han perseguit els seus somnis malgrat els obstacles que el destí els havia preparat. 

El compromís
Un gran nombre de dones no es queden de braços plegats davant els problemes de la societat actual. Pel sol fet fet de ser dones, poden aportar solucions diferents? Però, de què parlem exactament quan parlem de compromís social? Ho intentarem esclarir acostant-nos a la Mercè Pidemont, advocada i membre de la PAH Barcelona, i la Maruja Ruiz Martos, activista que fa més de 50 anys que lluita per la dignitat de Nou Barris.

Vincles
Hi ha persones amb qui ens uneix un vincle especial. La Greta, per exemple, està molt lligada al seu pare, l'actor Eduard Fernández, amb qui comparteix professió. La Marta va decidir tenir el Bruno com a mare soltera, i creu que per això el seu vincle és encara més especial. Què és el que ens fa sentir més o menys units a una persona? Com es creen i com es trenquen els vincles?

La maduresa
Fer-se gran implica un canvi, però no necessàriament un declivi. Després de tota una vida viatjant, a la periodista Rosa Maria Calaf només li queden 14 dels 192 països del món per visitar, i la seva edat no serà un obstacle per aconseguir-ho. A Llinars, la Joana treballa com a llevadora i ha estat sempre en contacte amb el cicle vital, encara que la mort li ha passat de ben a prop. Són dues dones molt actives que tenen clar que hi ha vida no només després de la menopausa, sinó molt més enllà.

Els homes
El sexe oposat, a vegades, és tot un misteri. Per parlar de la manera de ser dels homes i de com es relacionen amb les dones, escoltarem dues protagonistes que viuen i treballen envoltades de l'altre gènere. La Isabel, una de les poques dones que presideix un club de futbol masculí, la U.E. Llagostera, i que a més és mare de tres nois; i la Mara, una científica amb quatre fills que encara troba temps per tocar en una banda de rock.
Anar al contingut