• ERNEST ARENAS
  Veure vídeo

  ERNEST ARENAS

  Ernest Arenas, primer convidat de "Singulars"

  La primera edició del programa tindrà com a convidat Ernest Arenas, doctor en neurocièncie
  s. Investigador de l'Institut Karolinska, de Suècia. És una de les grans autoritats mundials en la investigació sobre les cèl·lules mare en la lluita contra el Parkinson. Ha rebut el premi INGVARD -considerat el Nobel per a joves investigadors-, de la Reial Acadèmia Sueca.

  La vida d'Ernest Arenas és una història de superació, de voluntat, d'esforç i de sacrifici. Fa dos anys es va haver de sotmetre a un trasplantament de ronyó, una contratemps que ja sabia que hauria de passar tard o d'hora des de feia molts anys. Els últims se'ls va passar fent-se 4 vegades al dia la diàlisi. Però no va aturar en cap moment les seves activitats d'investigació ni de divulgació per tot el món. Ell mateix es feia la diàlisi als hotels on s'allotjava, entre conferències i congressos.

  Un altre dels protagonistes de "Singulars" serà Juan Ignacio Cirac, doctor en Física Teòrica i un del màxims experts en computació quàntica del món. És l'autor d'un nou sistema de computació i d'un nou sistema quàntic de transmissió d'informació totalment indesxifrable.

  Nascut a Manresa i format a Madrid, l'avui director de la Divisió Teòrica de l'Institut Max-Planck de Munic va ser guardonat l'any 2006 amb el Príncep d'Astúries d'Investigació Científicotècnica.

  Ernest Arenas, primer convidat de "Singulars" La primera edició del programa tindrà com a convidat Ernest Arenas, doctor en neurociències. Investigador de l'Institut Karolinska, de Suècia. És una de les grans autoritats mundials en la investigació sobre les cèl·lules mare en la lluita contra el Parkinson. Ha rebut el premi INGVARD -considerat el Nobel per a joves investigadors-, de la Reial Acadèmia Sueca. La vida d'Ernest Arenas és una història de superació, de voluntat, d'esforç i de sacrifici. Fa dos anys es va haver de sotmetre a un trasplantament de ronyó, una contratemps que ja sabia que hauria de passar tard o d'hora des de feia molts anys. Els últims se'ls va passar fent-se 4 vegades al dia la diàlisi. Però no va aturar en cap moment les seves activitats d'investigació ni de divulgació per tot el món. Ell mateix es feia la diàlisi als hotels on s'allotjava, entre conferències i congressos. Un altre dels protagonistes de "Singulars" serà Juan Ignacio Cirac, doctor en Física Teòrica i un del màxims experts en computació quàntica del món. És l'autor d'un nou sistema de computació i d'un nou sistema quàntic de transmissió d'informació totalment indesxifrable. Nascut a Manresa i format a Madrid, l'avui director de la Divisió Teòrica de l'Institut Max-Planck de Munic va ser guardonat l'any 2006 amb el Príncep d'Astúries d'Investigació Científicotècnica.

Anar al contingut