Amb la participació de TV3

"Sica" clausurarà la setena edició del BCN Film Fest

"Sica", dirigida per Carla Subirana, serà la pel·lícula de clausura del BCN Film Fest. És un "coming-of-age" que explica la recerca que porta a terme una noia de 14 anys, obsessionada que el mar torni el cos del seu pare després d'un naufragi. El film també formarà part de la secció Generation a la pròxima Berlinale

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest), que aquest any se celebra del 20 al 28 d'abril als Cinemes Verdi de Barcelona com a seu principal, ha presentat aquest matí el cartell oficial de la 7a edició i les primeres novetats confirmades de la programació.

"Sica", de Carla Subirana i amb la participació de TV3, serà la pel·lícula de clausura

"Sica", dirigida per Carla Subirana, serà la pel·lícula de clausura del BCN Film Fest. El primer llargmetratge de ficció de la directora és un "coming-of-age" que explica la recerca que porta a terme una noia de 14 anys, obsessionada que el mar retorni el cos del seu pare després d'un naufragi. La pel·lícula també formarà part de la secció Generation a la pròxima Berlinale.

El film, rodat a la Costa da Morte, a Galícia, està protagonitzat per la jove Thais García Blanco, a qui acompanyen Núria Prims ("Incerta glòria"), els també debutants Marco Antonio Florido Añón i María Villaverde Ameijeiras, i Lois Soaxe ("Los lunes al sol").

La Sica (14) està obsessionada que el mar torni el cos del seu pare després d'un naufragi a la Costa da Morte, a Galícia. Mentre recorre els penya-segats, coneix en Suso (15), el Caçatempestes, un noi estrany com ella que espera l'arribada d'Ofèlia, la mare de totes les tempestes. Sica investiga les circumstàncies de l'accident i s'endinsa en un viatge de descobriment dolorós. Als seus ulls, el poble mariner on ella ha crescut, marcat per la brutalitat del seu oceà i el creixent desequilibri de la natura, no tornarà a ser mai el mateix.

És una producció d'Alba Sotorra, Miramemira, Zuzú Cinema, Amorambre Films i Filmmarket Fund. Compta, a més, amb el suport de l'ICEC - Generalitat de Catalunya, AGADIC - Xunta de Galícia, l'ICAA - Ministeri de Cultura, TVE, CRTVG, TV3 i Creative Europe MEDIA Program.

L'acte ha estat presentat per la directora del BCN Film Fest, la periodista i crítica de cinema Conxita Casanovas, acompanyada per Àngel Romero, coordinador del BCN Film Fest; Oriol Sala-Patau, cap del Departament de Ficció i Cinema de TV3, i Oriol Nolis, director de RTVE Catalunya.

Aquest any el festival ret homenatge a Wim Wenders, cineasta essencial del cinema contemporani, que rebrà el Premi d'Honor. A més, el BCN Film Fest dedica la secció d'Imprescindibles al treball de l'artista alemany amb una retrospectiva que, en col·laboració amb la Fundació Wim Wenders, recull els seus treballs més representatius, entre els quals hi ha "París, Texas", "Buena Vista Social Club" o "Pina", entre d'altres. El lliurament del premi tindrà lloc el 20 d'abril durant la gala de la inauguració del festival.

 

La coproducció de TV3 "Alcarràs", a La Setmana de l'Escola del BCN Film Fest

La Setmana de l'Escola del BCN Film Fest tindrà lloc del 27 al 31 de març, fora de les dates oficials del festival, amb una programació de vuit títols que inclouen algunes de les pel·lícules que més han destacat pels valors educatius. Dirigida a professors i alumnes, la programació d'aquesta edició compta amb la coproducció de TV3 "Alcarràs", entre d'altres.

 

Anar al contingut