"Jean-François i el sentit de la vida"
"Jean-François i el sentit de la vida"
Una producció associada de TV3

S'ha estrenat "Jean-François i el sentit de la vida"

"Jean-François i el sentit de la vida" va arribar als cinemes el 6 de juliol. La primera pel·lícula de Sergi Portabella plasma a la pantalla un dels seus neguits més profunds d'infància i joventut. Quin és el sentit de la vida? El director ens du per un viatge existencialista de la mà de Max Megías (Francesc / Jean-François) on es barregen elements realistes i de conte, amb Camus com a rerefons. Àgata Roca i Pau Durà completen el repartiment d'una pel·lícula que ens porta a París. És una producció associada de TV3.

L'"opera prima" de Sergi Portabella, "Jean-François i el sentit de la vida", és un drama protagonitzat per en Francesc (Max Megías), un noi de 13 anys, pàl·lid, introvertit i ordenat, a qui li fan "bullying"  perquè duu un pegat a l'ull.

L'assetjament que li fan a l'escola fa que es plantegi un seguit de preguntes i que reflexioni sobre quin és el sentit real de la vida. Però la trobada, per casualitat, del llibre de Camus "El mite de Sísif" capgira el seu destí. Tot i no estar d'acord amb la tesi del filòsof, sent una forta connexió amb l'escriptor i decideix convertir-se en existencialista, canviar-se el nom pel de Jean-François i viatjar a París per trobar Camus. En la seva fugida a França, en Francesc topa amb la Lluna (Clàudia Vega), una noia rebel que passa per una situació similar a la seva i de qui s'enamora.

Ja havíem vist Max Megías a la pel·lícula de Mar Coll "Tots volem el millor per a ella", però el jove actor s'estrena en aquesta pel·lícula com a protagonista. El càsting es completa amb dos actors de pes, Àgata Roca (mare d'en Francesc)  i Pau Durà (psicòleg del noi). Portabella comenta que "la pel·lícula tracta un problema existencial des d'un punt de vista distès i divertit i neix a partir d'experiències de la meva vida d'infància i adolescència. Volia retratar el sentiment d'aquella època quan buscava el meu camí i intentava trobar sentit al món. Tot em passava per primera vegada i, en aquell moment, trobar un sentit a la vida era un problema present que requeria una resposta urgent." El llargmetratge barreja elements realistes amb altres de més propis d'un conte o una faula o conte. "Conèixer l'obra de Camus és irrellevant per entendre la pel·lícula i gaudir-ne", afegeix el director. A través del viatge a París, els dos protagonistes tornen a casa havent après a reinterpretar la seva realitat.

És una producció de A Contraluz Films i El Sentit de la Vida AIE, en coproducció amb Surprise Alley (França), en producció associada amb Televisió de Catalunya, la participació de TVE, el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'ICAA i el programa Creative Europe - MEDIA de la Unió Europea. Està distribuïda per VerCine i FILMIN.

 

Sinopsi

Amb només tretze anys, en Francesc és un nen solitari, víctima de "bullying". Un dia troba un llibre d'Albert Camus "El mite de Sísif", pel qual queda fascinat. A partir d'aquest moment es farà dir Jean-François, s'apuja el coll de la jaqueta i decideix convertir-se en existencialista. El seu nou objectiu serà anar a París a trobar Camus. La Lluna, una adolescent que viu el present, l'acompanyarà en la seva nova aventura amb una única condició: fer una parada pel camí per trobar-se amb el noi francès amb qui va tenir una història l'estiu anterior. Junts, emprendran un viatge per trobar, amb Camus o sense ell, quin és el sentit de la vida.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció i guió: Sergi Portabella
Productores: A Contraluz Films i El Sentit de la Vida AIE en coproducció amb Surprise Alley (França) i producció associada de TV3, amb participació de TVE i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, l'ICA i el programa Creative Europa MEDIA de la Unió Europea.
Producció: Xavier Granada
Producció executiva: Alberto Aranda
Produció delegada: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Max Megías (Francesc / Jean-François), Clàudia Vega (Lluna), Àgata Roca (Bàrbara), Pau Durà (Doctor Martí) i Theo Cholbi (Philippe).
Direcció de fotografia: Bet Rourich
Música: Gerard Pastor
Durada: 90 minuts

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut