"El fotógrafo de Mauthausen"
"El fotógrafo de Mauthausen"
A partir de demà, als cinemes

S'estrena "El fotógrafo de Mauthausen", amb participació de TV3

Demà, divendres, arriba als cinemes la nova pel·lícula de Mar Targarona, "El fotógrafo de Mauthausen". Protagonitzada per Mario Casas, Alain Hernández, Macarena Gómez i Richard von Weyden, amb la participació de TV3, relata la història del fotògraf Francesc Boix, basada en fets reals, escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès

Mar Targarona (directora de "Segrest" i productora de destacats títols com "L'orfenat", "Els ulls de la Júlia" i "El cos"), torna a la direcció amb "El fotógrafo de Mauthausen", una apassionant història basada en fets reals i escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès. La pel·lícula, segons la directora, pretén ser un homenatge a aquest "superheroi" i als seus companys, "que van arriscar la vida per mostrar al món les atrocitats comeses a Mauthausen".

Protagonitzada per Mario Casas ("Bajo la piel del lobo", "El bar", "Contratiempo", "Toro", "Palmeras en la nieve"), "El fotógrafo de Mauthausen" explica la història de Francesc Boix, un fotògraf pres a Mauthausen que va arriscar la seva vida per treure del camp de concentració uns negatius fotogràfics que revelessin les atrocitats comeses pels nazis. L'elenc es completa amb destacats actors, com Alain Hernández ("El rei borni", "Cites"), Macarena Gómez ("Pieles", "Segrest") i Richard von Weyden.

Els alemanys van capturar i deportar Boix a Mauthausen el 27 de gener del 1941. La seva condició de fotògraf i el coneixement de l'idioma alemany van obrir-li la porta a treballar al laboratori fotogràfic. Després del seu alliberament es va quedar a viure a París, va treballar com a reporter gràfic en diferents publicacions, entre les quals "L'Humanité", òrgan del Partit Comunista Francès.

El rodatge d'aquest film es va fer a les ciutats de Terrassa, on va construir una reproducció de la porta del camp de concentració de Mauthausen a l'entorn de l'antic sanatori de Torrebonica, i Budapest, on es van recrear els espais de l'acció. Per Mauthausen van passar prop de 190.000 presos, dels quals en van morir gairebé la meitat. Els negatius fotogràfics (més de dos mil) que Boix i els seus companys van salvar van ser fonamentals per condemnar alts càrrecs nazis en els judicis de Nuremberg el 1946. Francesc Boix, el pres 5.185 del camp de concentració nazi de Mauthausen, va ser un dels testimonis.

"El fotógrafo de Mauthausen" és una pel·lícula produïda per Rodar i Rodar, We Produce 2017 AIE, Filmteam amb la participació de RTVE, TV3, ICCA, ICEC I Netflix. Serà distribuïda a Espanya per Filmax.

Sinopsi

Amb l'ajuda d'un grup de presoners espanyols que lideren l'organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix (Mario Casas), un pres que treballa al laboratori fotogràfic del camp, arrisca la seva vida en planejar l'evasió d'uns negatius que demostraran al món les atrocitats comeses pels nazis a l'infern del camp de concentració austríac. Milers de negatius que mostren des de dins tota la crueltat d'un sistema pervers. Les fotografies que Boix i els seus companys van aconseguir salvar van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis en els judicis de Nuremberg el 1946. Boix va ser l'únic espanyol que hi va assistir com a testimoni.

tv3.cat/ficcioicinema

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut