"Ara", un llargmetratge amb participació de TV3

Dijous, a les 22.00, els Cinemes Texas de Barcelona projectaran la pel·lícula "Ara", un film de Pere Solés amb participació de TV3. El llargmetratge, seleccionat a la Seminici 2018 i presentat al Festival Temporada Alta, és una història fictícia rodada amb pacients reals que vol fugir dels tòpics i dels sensacionalismes, i que mostra com un equip de psicòlegs clínics tracten casos d'anorèxia.
"Ara"

"Ara"

La pel·lícula "Ara", dirigida pel metge i realitzador gironí Pere Solés i amb col·laboració de TV3, es va estrenar el dijous 14 de març als Cinemes Texas de Barcelona. El llargmetratge, que està protagonitzat per pacients reals del Centre de Patologies Alimentàries de la Clínica Bofill de Girona, vol fugir dels tòpics i dels sensacionalismes que sovint es troben en les pel·lícules de ficció que tracten temes relacionats amb els trastorns alimentaris. És per això que en el cas d'"Ara", les pacients i el seu terapeuta, Pau Chapur, han participat en tallers d'improvisació amb el director del projecte a partir dels quals s'ha tancat un guió de ficció basat en les seves experiències reals. La pel·lícula es podrà tornar a veure dijous 21 de març, a les 22.00.

"Ara" és una ficció rodada amb pacients reals que mostra com un equip de psicòlegs clínics especialistes en la patologia alimentària lluiten amb l'única arma que tenen, el sentit comú; i lluiten contra el sense sentit a què es veuen abocades moltes noies com la Núria, una nova pacient anorèxica que arriba al centre i que posa a prova la professionalitat dels terapeutes. El llargmetratge porta per títol "Ara" perquè "ara" és el moment de començar a lluitar per la pacient i per la seva família; "ara" és el principi de la lluita i també el final, quan s'assoleix la curació definitiva, però és, sobretot, el moment en què la societat ha de deixar d'estigmatitzar les malalties mentals i tractar-les com qualsevol altra patologia. És una producció de DDM Visual amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Per altra banda, el proper 19 de març, dins del programa "Sense ficció" de TV3 s'estrenarà el documental "La meva vida com una pel·lícula" que mostra el complex procés de rodatge de la pel·lícula "Ara" protagonitzada per pacients reals d'anorèxia nerviosa.