Cesc Gay, Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan a "Sentimental"
Cesc Gay, Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan a "Sentimental"
Una adaptació cinematogràfica d'"Els veïns de dalt"

"Sentimental", la nova pel·lícula de Cesc Gay, es roda a Barcelona

S'està rodant a Barcelona "Sentimental", la nova comèdia de Cesc Gay, protagonitzada per Javiar Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan, i amb participació de TV3

Després de l'èxit de "Truman" i "Una pistola a cada mà", Cesc Gay roda "Sentimental", una adaptació cinematogràfica d'"Els veïns de dalt", l'obra teatral de debut de Cesc Gay, que va estrenar a Barcelona el 2015. Aquesta comèdia continua conquerint els escenaris internacionals i ja s'ha vist a l'Argentina, Xile, Portugal, Colòmbia i Mèxic.

Escrita i dirigida per Cesc Gay, "Sentimental" ens introdueix a la llar del Julio i l'Anna, que fa més de quinze anys que són parella. Però ja no es miren ni es toquen i han fet, del combat diari, el llenguatge i l'essència de la seva relació. Viuen en un pis d'un edifici de diverses plantes. Una nit, l'Anna convida a sopar els seus veïns Salva i Laura, una parella més jove que ells i que, des del primer dia, els van acollir amb molta amabilitat i simpatia. Tot i que els seus "sorolls" nocturns s'han convertit en un malestar per al Julio i l'Anna... o potser en un estímul. Durant aquesta vetllada, els veïns seran causants i víctimes d'un tsunami amb una inusual i sorprenent proposta. Tots quatre no podran evitar una vetllada excessiva i catàrtica.

Els quatre protagonistes d'aquesta trobada són els intèrprets Javier Cámara (amb qui ja havia treballat a "Ficció", "Una pistola a cada mà" i "Truman"), Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan (també actor a "Una pistola a cada mà").

La pel·lícula es va començar a rodar el 9 de desembre a Barcelona i està previst que arribi als cinemes aquest any. És una coproducció d'Imposible Films amb Sentimentalfilm AIE, i amb la participació de TV3, TVE i Movistar+

Fernando Ramallo i Jordi Vilches a
Fernando Ramallo i Jordi Vilches a "Kràmpack"

Cesc Gay té una nodrida llista de premis al llarg de la seva carrera cinematogràfica. "Kràmpack", la pel·lícula de temàtica LGTBI va obtenir el Premi Especial de la Joventut al Festival de Canes (2000), el FIPRESCI al Chicago International Film Award (2000), premi a millor pel·lícula al Turia Awards (2001), el premi Sebastiane a la millor pel·lícula del Festival de Sant Sebastià (2000) i el premi a millor director al Festival de Màlaga (2000), per destacar-ne uns quants.

En la ciudad
En la ciudad", amb Àgata Roca i Eduard Fernández


La seva segona pel·lícula, "En la ciudad", va guanyar el premi a millor actor de repartiment (Eduard Fernández) als XVIII Premis Goya i el Turia a millor direcció novell (2004).

Ficció
Ficció", pel·lícula interpretada per Montse Germán i Eduard Fernández

"Ficció" va aconseguir l'Astor d'Or a la millor pel·lícula i el SIGNIS Award al Festival del Mar de Plata i el premi a millor pel·lícula espanyola als Turia (2007).

Àgata Roca, Vicenta Ndongo, Andrés Herrera i Paul Berrondo a
Àgata Roca, Vicenta Ndongo, Andrés Herrera i Paul Berrondo a "V.O.S"

"V.O.S.", una història en què es confon la ficció i la realitat, va rebre el premi a millor guió i el SIGNIS Award al Festival del Mar de Plata (2009).

 

Les pel·lícules, però, amb més reconeixements són, sense cap dubte, "Una pistola a cada mà" i "Truman". La primera, en què Ricardo Darín i Javier Cámara interpreten aquesta comèdia sobre les "virtuts" i mancances dels homes, ha esta guanyadora del premi a millor actriu de repartiment als XXVII Premis Goya i el premi a millor pel·lícula en llengua no catalana, el premi a millor guió (Cesc Gay), el de millor actor secundari (Eduard Fernández) i el de millor actriu secundària (Candela Peña) als Premis Gaudí (2012).

 

"Truman", la seva última pel·lícula, també amb Ricardo Darín i Javier Cámara com a protagonistes, ha estat premiada, entre altres, amb la Concha de Plata a millor actor (Ricardo Darín), a la 63 edició del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià, el premi a millor pel·lícula, millor direcció (Cesc Gay), millor interpretació masculina protagonista (Ricardo Darín), millor interpretació de repartiment (Javier Cámara), millor guió original (Cesc Gay) i millor muntatge (Pablo Barbieri) a la 30a edició dels Premis Goya. Pel que fa als premis Gaudí 2016, es va endur el premi a millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció (Cesc Gay), millor protagonista masculí (Ricardo Darín), millor actor secundari (Javier Cámara), millor actriu secundària (Dolores Fonzi) i millor guió (Cesc Gay).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut