Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
De la mà de la periodista Mònica Bernabé

"Vestida de negre", un viatge i retrat personal de l'Afganistan

La periodista Mònica Bernabé va viure vuit anys en aquest país i ho explica en primera persona al documental "Vestida de negre" (2015)

Arran de l'actualitat informativa, TV3 recupera el documental "Vestida de negre" (2015), un retrat personal de l'Afganistan de la mà de Mònica Bernabé, que va viure vuit anys en aquest país. La periodista va anar per primer cop a l'Afganistan l'any 2001, mentre els talibans governaven el país. L'onada de solidaritat que va desencadenar a tot Espanya aquell viatge va fer posar en marxa una organització no governamental per defensar els drets humans de les dones al país.

Però, a més, la Mònica és una de les periodistes estrangeres que més temps ha passat de forma seguida a l'Afganistan, on ha treballat de periodista freelance per al diari "El Mundo" i diferents emissores de ràdio.

Per passar desapercebuda entre la població afganesa, Mònica Bernabé sempre va vestida de negre de cap a peus, així ha viscut aquests anys, amb un perfil baix, en un lloc on la violència està sempre present i que durant l'any 2014 es va centrar en els estrangers, representants d'organismes internacionals i periodistes: en van assassinar sis.

El documental porta a descobrir la situació de les dones a l'Afganistan, la vida a la presó de dones de Kabul i què són els anomenats "delictes morals". També se segueix la història dels traductors afganesos que van treballar per a l'exèrcit espanyol i que el govern de Madrid va abandonar a la seva sort, es va a l'hospital de la Creu Roja a Kandahar, la capital del territori dels talibans, al sud del país, i es descobreix com el futbol pot portar algunes espurnes d'esperança al país.

Com diu Mònica Bernabé en el documental, "l'Afganistan és un país en guerra i la religió és l'única cosa a què es poden agafar els afganesos en un país que viu en conflicte permanent des de fa més de 30 anys".

 

 

Una producció de La Quimera i Televisió de Catalunya

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut