Avui, a les 21.55, a TV3

"Vox, la ambición de Santiago Abascal", a "Sense ficció"

Avui, a les 21.55, TV3 canvia la programació del "Sense ficció" amb motiu del resultat de les eleccions andaluses. És per això que just després del "TN vespre" s'emetrà "Vox, la ambición de Santiago Abascal", i "A punt de fer tard", sobre el canvi climàtic, a les 23.10.

"Vox, la ambición de Santiago Abascal", d'Eider Hurtado

TV3 ha decidit fer un canvi de programació, d'acord amb l'actualitat política. Acomplint així amb la missió de servei públic, TV3 s'endinsarà, a través d'aquest reportatge, en la figura del líder de Vox, Santiago Abascal. Després dels 12 escons obtinguts en les eleccions andaluses celebrades ahir, el "Sense ficció" analitzarà la força de la ultradreta a Andalusia a través del president de Vox; un partit polític que en el seu programa rebutja l'estat autonòmic, la llei de violència de gènere o la immigració.

 


"VOX, LA AMBICIÓN DE SANTIAGO ABASCAL"
EMISSIÓ: Dimarts 4 de desembre, a les 21.55, a TV3
INTERNET: Directe i 7 dies a la carta, només a Espanya

 

"Vox, la ambición de Santiago Abascal" és un treball fet pel programa "360º" d'ETB2, dirigit per Eider Hurtado, que destapa qui s'amaga darrere la presidència de Vox, i es pregunta quins interessos van empènyer Abascal a abandonar Euskadi i traslladar-se a Madrid per forjar una carrera política basada en la radicalitat. Hurtado s'entrevista amb Abascal i recull el testimoni dels que l'han conegut de prop, com Borja Sémper, president del PP de Guipúscoa i membre de les Noves Generacions.

A més, l'equip del reportatge segueix Abascal a València, on busca suport electoral amb un míting que revela el perfil dels seus militants. També, exdirigents de Vox que diuen que han rebut amenaces, decideixen parlar i ajuden a crear un retrat del polític basc, i coincideixen a definir-lo com un "oportunista" que s'ha refugiat en la formació verda per satisfer les seves aspiracions econòmiques i professionals.

El reportatge aprofundeix en el finançament del partit, les sospites sobre el seu origen i el vincle amb organitzacions d'extrema dreta com la mexicana El Yunque. Els que han format part de les estructures del partit parlen de la confluència de grans empreses espanyoles, mitjans de comunicació i grups de pressió estrangers, així com del destí il·lícit dels diners.

"Vox, la ambición de Santiago Abascal" es va emetre diumenge, a ETB2.

Després d'aquesta producció, s'emetrà, com estava previst, i dins la programació especial amb motiu de la cimera del clima de Katowice, el "Sense ficció" "A punt de fer tard", un documental on Leonardo DiCaprio viatja arreu del món per conèixer els efectes del canvi climàtic. No s'emetrà "Gràcies per la pluja", que estava programat inicialment.

 

 

"A PUNT DE FER TARD" ("BEFORE THE FLOOD")
EMISSIÓ: Dimarts 4 de desembre, a les 23.10, a TV3
INTERNET: en directe, geolocalitzat a Espanya

 

Leonardo DiCaprio viatja per tot el món per veure i comprendre els devastadors efectes del canvi climàtic
En aquest viatge com a missatger de les Nacions Unides pel canvi climàtic, s'entrevista amb científics i líders polítics.
Estem a temps de revertir aquest procés? Com es podria aconseguir?

 

"Com a actor, em guanyo la vida fingint. Interpreto personatges de ficció que sovint resolen problemes ficticis. I crec que la humanitat ha enfocat el canvi climàtic de la mateixa manera.", Leonardo DiCaprio

 

Leonardo DiCaprio, actor oscaritzat i missatger de les Nacions Unides pel canvi climàtic des de l'any 2014, viatja als cinc continents i a l'Àrtic per presenciar els efectes del canvi climàtic de primera mà. Les companyies de carburants fòssils als Estats Units, les illes del Pacífic que desapareixeran en un futur pròxim o l'alarmant desglaç de l'Àrtic són alguns dels escenaris del seu recorregut. Leonardo DiCaprio fa expedicions amb científics i s'entrevista amb polítics de lluiten contra la inacció. També descobreix una campanya de desinformació orquestrada per poderosos interessos amb l'objectiu de confondre els ciutadans sobre la urgència de la crisi climàtica.

 

 

El documental dona exemples de solucions polítiques, empresarials, energètiques i d'altres que podem emprendre individualment com a consumidors per lluitar contra el canvi climàtic, alhora que interpel·la l'espectador perquè pressioni l'estament polític per afavorir mesures que aturin els efectes del canvi climàtic i s'inverteixi en energies renovables.
 
"A punt de fer tard" ("Before the Flood") és una producció de National Geographic i Ratpac Documentary Films (2016). És el tercer documental sobre medi ambient del director Fisher Stevens, guanyador d'un Oscar al millor documental per "The Cove", emès per "Sense ficció" l'any 2012.


Protagonistes
Leonardo DiCaprio
Bill Clinton
John Kerry
Barack Obama
Mark Monroe


Més informació
Web: https://www.beforetheflood.com/
 

Dirigit per Fisher Stevens.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS