• Serrat, el noi del Poble-sec
  Veure vídeo

  Serrat, el noi del Poble-sec

  Joan Manuel Serrat s'endinsa en els records de la seva infància i joventut al barri del Poble-sec. A través de les anècdotes més personals, ens traslladarem a meitats del segle passat, amb els seus costums i les seves normes.

 • Ciutadà Quatre
  Veure vídeo

  Ciutadà Quatre

  En aquest documental, Laura Poitras recull les trobades que va mantenir amb Edward Snowden, l'exempleat de la CIA que va destapar les pràctiques d'espionatge sobre la població per part de l'NSA i altres agències dels serveis d'intel·ligència dels EUA. Amb la col·laboració de Glenn Grenwald i Ewan MacAskill, periodistes de The Guardian, Poitras va fer pública la filtració de dades secretes de Snowden que va atiar el debat sobre els abusos contra la privacitat que els EUA i altres països cometen en nom de la seguretat nacional.

 • 1-O
  Veure vídeo

  1-O

  El dia 6 de setembre del 2017, el govern de la Generalitat va convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Malgrat la prohibició del govern espanyol, l'1 d'octubre, en un dia plujós i en un ambient extremadament hostil, milers de persones van acudir als centres de votació. "1-O" és la crònica del que va passar en cinc d'aquests centres en un dia terrible i alhora inoblidable en què més de dos milions de persones van lluitar pacíficament per exercir el seu dret a decidir.

 • De bruixes, xurros i emocions
  Veure vídeo

  De bruixes, xurros i emocions

  La fira, aquest espai de diversió i d'esbarjo de moltes festes majors de Catalunya, està en crisi. Potser és el senyal d'una decadència imparable, o bé un nou gir d'aquesta tradició mil·lenària per adaptar-se als temps.

 • L'últim gegant d'Europa
  Veure vídeo

  L'últim gegant d'Europa

  És la història d'una troballa paleontològica excepcional: l'esquelet d'un dinosaure de grans dimensions que va viure al sud dels Pirineus fa uns 70 milions d'anys, poc abans de l'impacte del meteorit que va provocar la seva extinció.

 • Treballar després de la crisi
  Veure vídeo

  Treballar després de la crisi

  Quan l'última crisi encara cueja, ens ve a sobre l'anomenada Quarta Revolució Industrial, amb robots i algoritmes que canviaran per sempre el món del treball tal com el coneixem.

 • Veus contra l'estigma
  Veure vídeo

  Veus contra l'estigma

  Les persones diagnosticades amb algun trastorn mental volen participar en el seu tractament i construir una nova mirada lliure de prejudicis.

 • Com hem canviat
  Veure vídeo

  Com hem canviat

  Com hem canviat" visita una família de pagesos de la Garrotxa, protagonista del reportatge "Un any a pagès" de "30 minuts" el 1992, per comprovar com s'ha transformat la societat en els últims 25 anys.

 • Alexandre Deulofeu: L'historiador del futur
  Veure vídeo

  Alexandre Deulofeu: L'historiador del futur

  Aquesta és la història d'Alexandre Deulofeu, que va demostrar que es pot historiar el futur i que va predir amb certesa grans canvis geopolítics.

 • Latitud 80º
  Veure vídeo

  Latitud 80º

  Una travessia a vela cap a la fi del món, un somni trencat, un viatge a un mateix. "Latitud 80º" ens proposa una gran expedició en veler des de Barcelona cap a l'oceà glacial Àrtic i després fins a les aigües de l'Antàrtida. A partir de l'experiència del capità Albert Bargués, el documental reflexiona sobre la idea de la llar. És un viatge que busca respostes a les inquietuds que han motivat l'ésser humà a emprendre viatges cap a territoris desconeguts, moltes vegades per trobar-se a si mateix.

 • Montserrat Roig: l'hora violeta
  Veure vídeo

  Montserrat Roig: l'hora violeta

  Montserrat Roig va destacar per la seva obra literària i periodística, i també per reivindicar un feminisme combatiu i sense complexos.

 • Cíborgs entre nosaltres
  Veure vídeo

  Cíborgs entre nosaltres

  En pocs anys, la tecnologia es fusionarà amb els nostres cossos i redefinirà els límits del que és ser humà i augmentarà les nostres capacitats biològiques com a espècie.

 • Revolució solar
  Veure vídeo

  Revolució solar

  Frenar el canvi climàtic requereix una transició energètica que substitueixi els combustibles fòssils per energies renovables."Revolució solar" mostra l'actual boom mundial d'energia solar i analitza la viabilitat d'un futur 100% renovable

 • En lluita
  Veure vídeo

  En lluita

  "En lluita" recorre les lluites socials que hi ha hagut a Catalunya en els últims 50 anys, des del final del règim franquista fins a l'actualitat, a través de les històries de cinc protagonistes que han viscut les lluites veïnals, la lluita per la identitat catalana, la lluita per la pau i l'esclat social dels últims anys. Un viatge al passat i al present de la mobilització ciutadana a Catalunya a través, també, de les reflexions d'una quinzena de persones que participen o han participat activament en la lluita obrera, en la lluita ecologista, en la lluita feminista, en la lluita pels drets humans o pels drets socials, entre d'altres, i que representen l'extens moviment associatiu del país. "En lluita", doncs, és també una reflexió col·lectiva que permet entendre per què i de quina manera s'ha lluitat a Catalunya durant les últimes dècades, a partir de l'experiència i la transformació personal de qui s'hi ha implicat.

 • La Model: 113 anys i un dia
  Veure vídeo

  La Model: 113 anys i un dia

  El tancament de la presó Model de Barcelona el 8 de juny del 2017 posa fi a una història que va començar fa gairebé 113 anys. El 6 de març hi van entrar els últims presos preventius. I a partir d'aquell moment va començar el moviment de població reclusa més important de la història recent d'aquest país per poder repartir en altres centres els més de 900 interns de la Model.

Anar al contingut