• Baix en carboni: l'economia del canvi climàtic
  Veure vídeo

  Baix en carboni: l'economia del canvi climàtic

  Al "Sense ficció" mostrarem com la lluita contra el canvi climàtic és un repte, però també pot ser una oportunitat de negoci. Una nova economia està sorgint a la calor de la sostenibilitat, aprofitant les noves tecnologies que permeten obtenir energia del sol o del vent, capturar carboni en les pròpies centrals elèctriques, plantar arbres per contrarestar els efectes del CO2 o estalviar emissions a través del transport amb bicicleta. Algunes són petites iniciatives locals i unes altres són grans projectes, com les centrals solars d'alta temperatura, que contribueixen a millorar la salut del planeta i a facilitar noves formes d'activitat econòmica. Baix en Carboni fa un viatge per aquesta nova economia del canvi climàtic, una "economia del CO2" que ja és una realitat i que, a més, és rendible. El documental presenta els casos dels visionaris que fa anys van veure com havia de ser el futur i que van lluitar per fer realitat un projecte econòmic i mediambiental.

 • Entrevista a Ramon Folch
  Veure vídeo

  Entrevista a Ramon Folch

  Joan Salvat conversa amb el socioecòleg Ramon Folch sobre la viabilitat d'una nova economia al voltant del canvi climàtic.

 • Joan Salvat entrevista Fabio Wuytack, director de "Persona non grata"
  Veure vídeo

  Joan Salvat entrevista Fabio Wuytack, director de "Persona non grata"

  Abans de l'emissió del documental, conversarem amb Fabio Wuytack, fill de Franz Wuytack, que, entre d'altres aspectes, ens explicarà com va ser l'experiència de narrar en aquest documental la vida convulsa del seu pare, sacerdot i revolucionari a Veneçuela.

 • Querida Doña Elena - capítol 1
  Veure vídeo

  Querida Doña Elena - capítol 1

  Un treball de producció pròpia que ens transporta a l'època dels pitjors anys del franquisme, a través de testimonis i de cartes descobertes, completament abandonades en unes caixes, ara fa tres anys: les cartes del consultori radiofònic d'Elena Francis. Una descoberta que, per primera vegada, ara surt a la llum.

 • Restaurare, una història de les cuines del món
  Veure vídeo

  Restaurare, una història de les cuines del món

  Barcelona és el restaurant d'Europa, la ciutat amb l'índex de bars i restaurants més alt de l'estat espanyol, país que lidera el sector de l'hostaleria al continent. Igualment, és una de les ciutats amb més diversitat cultural. Tot i que el "boom" de la immigració estrangera és força recent, la seva participació en la gastronomia local es remunta al segle XVIII.

 • La cuina exòtica de Barcelona
  Veure vídeo

  La cuina exòtica de Barcelona

  Parlem del documental "Restaurare, una història de les cuines del món" amb Josep Maria Romero, autor de la primera guia de restaurants exòtics de Barcelona, i Txung Takarpa, restauradora.

Anar al contingut