• Adeu a les botigues?
  Veure vídeo

  Adeu a les botigues?

  Botiguers de tot el territori català reflexionen sobre el futur del petit comerç davant la crisi de model econòmic que fa temps que s'arrossega i que ara s'ha agreujat amb les restriccions de la pandèmia i l'explosió de la compra per internet. Una crisi que segons dades oficials i només per al 2020 ha significat unes pèrdues aproximades de 8.000 milions d'euros i el tancament de tres de cada deu botigues.

 • Amor i plàtans
  Veure vídeo

  Amor i plàtans

  Els rescats d'elefants a Tailàndia són rars, impredictibles i sovint perillosos. Després d'esperar més de dos anys, l'actriu i directora Ashley Bell i un equip de rescatadors dirigit per la mundialment coneguda defensora dels elefants asiàtics i Heroïna d'Àsia de la revista Time Lek Chailert, inicien una agosarada missió per rescatar la Noi Na, una elefanta de 70 anys captiva i parcialment cega, i portar-la a més de 600 quilòmetres a un refugi d'elefants

 • Joan Bueno, l'últim pintor de carrer
  Veure vídeo

  Joan Bueno, l'últim pintor de carrer

  Joan Bueno és un personatge poc convencional: un pintor de 88 anys que cada matí es lleva per sortir a pintar carrers, edificis, monuments o esdeveniments de Barcelona. Cada dia, sens falta, des de fa més de 35 anys

 • Les set vides del Perich
  Veure vídeo

  Les set vides del Perich

  Jaume Perich va ser un revolucionari armat amb un llapis que amb els seus dibuixos i una mirada irreverent va sacsejar consciències durant dècades. Les seves vinyetes, publicades als principals diaris, reflectien els problemes polítics i socials del final de la dictadura i els primers anys de la democràcia. El seu era un humor lúcid, rebel i corrosiu que transcendia més enllà del riure per apel·lar al sentit crític de l'espectador. Per a ell, portar la contrària en la societat que vivim, era una qüestió ètica.

 • El cas Loveparade
  Veure vídeo

  El cas Loveparade

  Relat periodístic del macrojudici per la mort de 21 persones per culpa d'una allau humana al festival de música Loveparade de Duisburg l'any 2010, a través de l'experiència dels pares d'una de les víctimes: Clara Zapater Caminal, de Tarragona.

 • Encara hi ha algú al bosc
  Veure vídeo

  Encara hi ha algú al bosc

  Durant la guerra de Bòsnia, es van cometre entre 25.000 i 50.000 violacions a dones, nenes i homes com a estratègia de neteja ètnica. Les supervivents i els fills/es nascuts de les violacions, denuncien, 25 anys després, el silenci i l'estigma amb què han hagut de conviure i mostren la seva lluita perquè es faci justícia. Moltes encara viuen amb la por que "Encara hi ha algú al bosc"

 • Penjant del fil
  Veure vídeo

  Penjant del fil

  La indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta. I cada any genera tones de residus. Només a Espanya, 900.000. "Penjant del fil" planteja els reptes i les complexitats de revertir aquest model de consum a favor d'altres que es basin en l'ètica i el respecte pel medi ambient. És un documental de producció pròpia de "Sense ficció" dirigit per la periodista de TV3 Peté Soler

 • Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000
  Veure vídeo

  Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000

  Ferran Latorre sempre ha somiat pujar l'Everest, un cim que se li ha resistit cinc vegades. Mentrestant, no ha perdut el temps: ha pujat 13 de les 14 muntanyes més altes del món.

 • Ernest Lluch, lliure i atrevit
  Veure vídeo

  Ernest Lluch, lliure i atrevit

  L'impacte de l'assassinat d'Ernest Lluch per part d'ETA encara és viu. Del seu llegat destaca la defensa d'establir ponts de diàleg amb la banda armada i una sanitat pública universal i gratuïta.

 • Els plans de Cerdà
  Veure vídeo

  Els plans de Cerdà

  lldefons Cerda, un revolucionari que va canviar Barcelona per sempre, molt més que un simple arquitecte, i molt més que el creador de l'Eixample. Es parla molt del pla Cerda, tothom coneix l'Eixample de Barcelona, però ben poca gent sap qui va ser en realitat aquest home singular "ELS PLANS DE CERDÀ" (2020), una producció de Minoria Absoluta, SL, en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l'ICEC Direcció: Francesc Escribano Josep Serra Mateu Guió: Francesc Escribano Albert Val Realització: Josep Serra Mateu Productor: David Felani Productor executiu TVC: Jordi Ambròs Edició continguts TVC: Montse Armengou Martín Productor delegat TVC: Daniel Barea Director fotografia: Marc Juan Muntatge: Roger Gispert Director de producció: Mireia Gaitán Música: Emi Music (llibrería) Lingüista: Pep Cornudella Grafisme: Joan M. Celorio Veu en off: Francesc Orella

 • Tricicle 40
  Veure vídeo

  Tricicle 40

  Aquesta és la història de tres nois de Barcelona que a l'inici dels anys 80 es van llençar als escenaris i van acabar revolucionant la comèdia catalana. La seva és una història d'audàcia, d'èxit, de perfeccionisme, d'amistat.

 • Manipulats
  Veure vídeo

  Manipulats

  "Sense Ficció denuncia el món de la manipulació que el poder polític i econòmic fa a través dels mitjans i les xarxes de comunicació, i ho fa amb uns grans referents, com són el procés independentista, el coronavirus i la comunicació política.

 • L'illa dels bous
  Veure vídeo

  L'illa dels bous

  Una illa d'unes poques hectàrees en mig del riu Ebre, desconeguda fins i tot per molts habitants del territori on s'ubica, les Terres de l'Ebre, alberga des de fa gairebé 3 dècades, una rajada salvatge.

 • L'amenaça incandescent
  Veure vídeo

  L'amenaça incandescent

  Deu anys després de l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), on van perdre la vida cinc bombers de la Generalitat, els focs forestals han evolucionat en dimensió i virulència.

 • El virus al teatre
  Veure vídeo

  El virus al teatre

  Fruit de la incertesa que es va generar en declarar-se el confinament que paralitzaria el país a mitjans de març, va néixer el documental "El virus al teatre", un documental d'urgència fet per un equip del programa "Sense ficció", realitzat per David Burillo i dirigit per Josep Rovira, a la recerca d'idees positives per a un moment d'emergència social.

Anar al contingut