• Religioses, les altres víctimes sexuals de l'Església
  Veure vídeo

  Religioses, les altres víctimes sexuals de l'Església

  Aquest documental és fruit d'una investigació que va revelar dècades d'abusos sexuals de sacerdots a monges en tots els continents. Del 1994 al 2015, el Vaticà va rebre informes interns confidencials sobre les violacions regulars de monges per part de sacerdots en com a mínim 23 països. Aquests informes s'han ocultat i els violadors continuen impunes.

 • Jim Allison: L'èxit de la ciència
  Veure vídeo

  Jim Allison: L'èxit de la ciència

  Després d'anys d'investigacions, Jim Allison descobreix un aspecte del funcionament dels limfòcits T que podria desembocar en una cura contra el càncer. Tot i que els primers resultats amb ratolins són molt prometedors, Allison topa amb les reticències de les farmacèutiques i del món acadèmic, que prefereixen seguir avançant pel camí de la quimioteràpia, més conegut i més rendible econòmicament que el de la immunoteràpia. Però gràcies a la seva determinació, Jim Allison acabarà traient al mercat un medicament que salvarà la vida a milers de malalts de càncer a tot al món, i això li valdrà un Premi Nobel de Medicina.

 • Pilots
  Veure vídeo

  Pilots

  A l'Albert, un jove de 21 anys, li diagnostiquen el seu tercer càncer. En comptes de sotmetre's a una teràpia pal·liativa, decideix afrontar el final de la seva vida d'una forma diferent: la seva. Armat únicament amb una càmera, comença a enregistrar les seves experiències i a explicar què li està passant; és així com neix el bloc "Vivir a contacorriente".

 • Noies xerpes: Alçant el vol
  Veure vídeo

  Noies xerpes: Alçant el vol

  En aquest documental descobrirem la força i la valentia de les dones xerpes, que han estat molt ignorades per la seva pròpia societat i per la comunitat alpinística internacional. Són dones que han hagut de desafiar tradicions i convencions per fer-se un lloc a la història de l'alta muntanya i que han aconseguit compaginar unes experiències alpinístiques extraordinàries amb unes carreres professionals brillants i el paper de mares i esposes que la societat els adjudicava com a única sortida vital.

 • Astrid
  Veure vídeo

  Astrid

  Astrid és el nom que hi ha darrere d'una desgràcia, de la sort i el sacrifici que ens poden canviar el destí. Després del traumàtic accident que li va suposar l'amputació del peu dret, la vida de l'Astrid es va capgirar fins que es va convertir en una professional de l'snowboard L'accident, les 13 operacions, la decisió d'amputar-se, tornar a caminar, les primeres i desastroses baixades, la millora, els viatges, la frustració, el tornar-se a aixecar i el moment que dona sentit a tot: l'Astrid al terra plorant de l'emoció d'haver guanyat una medalla paralímpica.

 • Martha, una història en imatges
  Veure vídeo

  Martha, una història en imatges

  La fotoperiodista Martha Cooper, que va començar la seva carrera en el món del periodisme al New York Post, s'ha convertit en una icona del món del grafiti a tot el món. El seu interès per aquest art de carrer va començar amb la documentació dels grafitis que acolorien els trens i el metro de Nova York als anys setanta, i el seu llibre "Subway Art" es va acabar convertint en la bíblia dels grans noms del grafiti a tot el planeta. Però més enllà de reconeixements, el que ha impusat sempre la seva feina ha estat la voluntat de documentar la vida diària de les persones normals i corrents.

 • Pilar Aymerich. La mirada felina
  Veure vídeo

  Pilar Aymerich. La mirada felina

  Les seves fotografies de la Barcelona de les dècades de 1970 i 1980 i els seus centenars de retrats de personatges del món de la cultura han convertit Pilar Aymerich en una de les fotògrafes catalanes indispensables de la segona meitat del segle XX. Pilar Aymerich, la mirada felina repassa més de cinquanta anys de trajectòria d'una fotògrafa que continua en actiu, i mostra la seva metòdica manera de treballar fent el seguiment d'una sessió de fotos a l'actor Sergi López.

 • Comandant Arian
  Veure vídeo

  Comandant Arian

  En aquesta història sobre l'emancipació i la llibertat en ple front de la guerra de Síria, la comandant Arian, de 30 anys d'edat, guia cap a Kobane a un batalló de dones amb la missió d'alliberar la població que viu sota el jou d'Estat Islàmic.

 • La Gemma té un pla
  Veure vídeo

  La Gemma té un pla

  La Gemma, una infermera de primària de Castellterçol, decideix ajudar refugiats de guerra sirians i afganesos a sortir de forma clandestina de Grècia i Sèrbia, on han estat atrapats durant molt de temps, malvivint en camps de refugiats.

 • Adeu a les botigues?
  Veure vídeo

  Adeu a les botigues?

  Botiguers de tot el territori català reflexionen sobre el futur del petit comerç davant la crisi de model econòmic que fa temps que s'arrossega i que ara s'ha agreujat amb les restriccions de la pandèmia i l'explosió de la compra per internet. Una crisi que segons dades oficials i només per al 2020 ha significat unes pèrdues aproximades de 8.000 milions d'euros i el tancament de tres de cada deu botigues.

 • Les set vides del Perich
  Veure vídeo

  Les set vides del Perich

  Jaume Perich va ser un revolucionari armat amb un llapis que amb els seus dibuixos i una mirada irreverent va sacsejar consciències durant dècades. Les seves vinyetes, publicades als principals diaris, reflectien els problemes polítics i socials del final de la dictadura i els primers anys de la democràcia. El seu era un humor lúcid, rebel i corrosiu que transcendia més enllà del riure per apel·lar al sentit crític de l'espectador. Per a ell, portar la contrària en la societat que vivim, era una qüestió ètica.

 • El cas Loveparade
  Veure vídeo

  El cas Loveparade

  Relat periodístic del macrojudici per la mort de 21 persones per culpa d'una allau humana al festival de música Loveparade de Duisburg l'any 2010, a través de l'experiència dels pares d'una de les víctimes: Clara Zapater Caminal, de Tarragona.

 • Encara hi ha algú al bosc
  Veure vídeo

  Encara hi ha algú al bosc

  Durant la guerra de Bòsnia, es van cometre entre 25.000 i 50.000 violacions a dones, nenes i homes com a estratègia de neteja ètnica. Les supervivents i els fills/es nascuts de les violacions, denuncien, 25 anys després, el silenci i l'estigma amb què han hagut de conviure i mostren la seva lluita perquè es faci justícia. Moltes encara viuen amb la por que "Encara hi ha algú al bosc"

 • Penjant del fil
  Veure vídeo

  Penjant del fil

  La indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta. I cada any genera tones de residus. Només a Espanya, 900.000. "Penjant del fil" planteja els reptes i les complexitats de revertir aquest model de consum a favor d'altres que es basin en l'ètica i el respecte pel medi ambient. És un documental de producció pròpia de "Sense ficció" dirigit per la periodista de TV3 Peté Soler

 • Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000
  Veure vídeo

  Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000

  Ferran Latorre sempre ha somiat pujar l'Everest, un cim que se li ha resistit cinc vegades. Mentrestant, no ha perdut el temps: ha pujat 13 de les 14 muntanyes més altes del món.

Anar al contingut