• 16 trets
  Veure vídeo

  16 trets

  L'assassinat a mans de la policia de Laquan McDonald el 20 d'octubre del 2014 va desencadenar un judici que va posar de manifest les pràctiques d'abús policial del Departament de Policia de Chicago. "16 trets" n'analitza els fets, l'intent d'encobriment i el desenvolupament del procés judicial.

 • Violades per la policia
  Veure vídeo

  Violades per la policia

  De mitjana, als Estats Units, cada 35 hores es deté un agent de la policia en actiu per un delicte sexual. Aquesta és la dada alarmant que motiva aquest reportatge d'Ellie Flynn, periodista de la BBC, que viatjarà al país nord-americà per investigar el nombre creixent de denúncies de dones que han patit agressions sexuals a mans d'agents de la policia mentre es trobaven en règim de detenció.

 • Encara hi ha algú al bosc
  Veure vídeo

  Encara hi ha algú al bosc

  Durant la guerra de Bòsnia, es van cometre entre 25.000 i 50.000 violacions a dones, nenes i homes com a estratègia de neteja ètnica. Les supervivents i els fills/es nascuts de les violacions, denuncien, 25 anys després, el silenci i l'estigma amb què han hagut de conviure i mostren la seva lluita perquè es faci justícia. Moltes encara viuen amb la por que "Encara hi ha algú al bosc"

 • Penjant del fil
  Veure vídeo

  Penjant del fil

  La indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta. I cada any genera tones de residus. Només a Espanya, 900.000. "Penjant del fil" planteja els reptes i les complexitats de revertir aquest model de consum a favor d'altres que es basin en l'ètica i el respecte pel medi ambient. És un documental de producció pròpia de "Sense ficció" dirigit per la periodista de TV3 Peté Soler

 • Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000
  Veure vídeo

  Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000

  Ferran Latorre sempre ha somiat pujar l'Everest, un cim que se li ha resistit cinc vegades. Mentrestant, no ha perdut el temps: ha pujat 13 de les 14 muntanyes més altes del món.

 • Ernest Lluch, lliure i atrevit
  Veure vídeo

  Ernest Lluch, lliure i atrevit

  L'impacte de l'assassinat d'Ernest Lluch per part d'ETA encara és viu. Del seu llegat destaca la defensa d'establir ponts de diàleg amb la banda armada i una sanitat pública universal i gratuïta.

 • Els plans de Cerdà
  Veure vídeo

  Els plans de Cerdà

  lldefons Cerda, un revolucionari que va canviar Barcelona per sempre, molt més que un simple arquitecte, i molt més que el creador de l'Eixample. Es parla molt del pla Cerda, tothom coneix l'Eixample de Barcelona, però ben poca gent sap qui va ser en realitat aquest home singular "ELS PLANS DE CERDÀ" (2020), una producció de Minoria Absoluta, SL, en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l'ICEC Direcció: Francesc Escribano Josep Serra Mateu Guió: Francesc Escribano Albert Val Realització: Josep Serra Mateu Productor: David Felani Productor executiu TVC: Jordi Ambròs Edició continguts TVC: Montse Armengou Martín Productor delegat TVC: Daniel Barea Director fotografia: Marc Juan Muntatge: Roger Gispert Director de producció: Mireia Gaitán Música: Emi Music (llibrería) Lingüista: Pep Cornudella Grafisme: Joan M. Celorio Veu en off: Francesc Orella

 • Tricicle 40
  Veure vídeo

  Tricicle 40

  Aquesta és la història de tres nois de Barcelona que a l'inici dels anys 80 es van llençar als escenaris i van acabar revolucionant la comèdia catalana. La seva és una història d'audàcia, d'èxit, de perfeccionisme, d'amistat.

 • Manipulats
  Veure vídeo

  Manipulats

  "Sense Ficció denuncia el món de la manipulació que el poder polític i econòmic fa a través dels mitjans i les xarxes de comunicació, i ho fa amb uns grans referents, com són el procés independentista, el coronavirus i la comunicació política.

 • L'illa dels bous
  Veure vídeo

  L'illa dels bous

  Una illa d'unes poques hectàrees en mig del riu Ebre, desconeguda fins i tot per molts habitants del territori on s'ubica, les Terres de l'Ebre, alberga des de fa gairebé 3 dècades, una rajada salvatge.

 • L'amenaça incandescent
  Veure vídeo

  L'amenaça incandescent

  Deu anys després de l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), on van perdre la vida cinc bombers de la Generalitat, els focs forestals han evolucionat en dimensió i virulència.

 • El virus al teatre
  Veure vídeo

  El virus al teatre

  Fruit de la incertesa que es va generar en declarar-se el confinament que paralitzaria el país a mitjans de març, va néixer el documental "El virus al teatre", un documental d'urgència fet per un equip del programa "Sense ficció", realitzat per David Burillo i dirigit per Josep Rovira, a la recerca d'idees positives per a un moment d'emergència social.

 • Reiniciar el món
  Veure vídeo

  Reiniciar el món

  Un equip de persones posa en marxa una plataforma digital destinada a recollir històries d'autogravació de ciutadans i professionals d'arreu del món amb la intenció de contribuir a explicar l'impacte del Coronavirus

 • Història d'un assaig
  Veure vídeo

  Història d'un assaig

  Seguiment de l'assaig clínic pioner que s'ha posat en marxa a l'Hospital Germans Trias i Pujol) dirigit pel Dr Oriol Mitjà. L'equip del documental ha obtingut un accés exclusiu als equips que lidera i coordina.

 • Gent del Barri
  Veure vídeo

  Gent del Barri

  On és el Poblenou? Fa només 30 anys aquest barri era un autèntic desconegut, oblidat entre fàbriques en ruïnes i camions de transport. Expliquem aquests canvis sota el so d'enderrocaments, grues i excavadores.

Anar al contingut