• Harry s'escriu amb H
  Veure vídeo

  Harry s'escriu amb H

  Harry s'escriu amb H és la història del Harry, un nen d'onze anys que arriba a la secundària sense saber llegir ni escriure. Amb l'ajuda de la Sophie, la seva professora, intenta superar l'analfabetisme que ha marcat la seva família durant generacions. Durant dos anys, aquest documental segueix la lluita del Harry per millorar acadèmicament i creure en ell mateix, en un Regne Unit on la bretxa social és cada vegada més ampla.

 • Els meus ulls
  Veure vídeo

  Els meus ulls

  El programa estrena "Els meus ulls", un treball de Núria Vila que parla de la problemàtica del "bullying", un problema social de gran magnitud que, sovint, s'amaga i es desconeix. A continuació, el documental "Harry s'escriu amb H" segueix la lluita del Harry, un nen d'onze anys, analfabet, per millorar acadèmicament, en un Regne Unit on la bretxa social és cada vegada més ampla

 • Experiment Stuka
  Veure vídeo

  Experiment Stuka

  En plena Guerra Civil, els avions van bombardejar quatre pobles de l'Alt Maestrat, al País Valencià.

 • Assassinar Franco: resistència contra un dictador
  Veure vídeo

  Assassinar Franco: resistència contra un dictador

  El dictador Francisco Franco es pensava que havia estat escollit per Déu. Feia que els propagandistes el presentessin com un "soldat indomable". Secretament, però, Franco tenia una por gairebé malaltissa que l'assassinessin. I amb raó, tal com es va demostrar després de la seva mort, l'any 1975. Des de llavors, s'han descobert més de vint intents d'assassinat frustrats contra el líder espanyol. Però qui va planejar aquests atemptats? Van estar a punt d'aconseguir el seu objectiu? Octavi Alberola i Stuart Christie van provar d'assassinar Franco i ara en revelen els motius i les circumstàncies que envoltaven els complots contra el dictador

 • Mossos, llums i ombres
  Veure vídeo

  Mossos, llums i ombres

  El documental "Mossos: llums i ombres" repassa la història d'un cos que, amb tots els esdeveniments polítics recents i el judici al major Josep Lluís Trapero, no ha deixat d'estar al punt de mira.

 • Passeig de Gràcia, l'escenari burgès
  Veure vídeo

  Passeig de Gràcia, l'escenari burgès

  Aquesta crònica de Lluís Permanyer recupera una època en què el passeig de Gràcia es va omplir de jardins, cafès, teatres de luxe i tota mena d'atraccions per a tots els públics.

 • J. Pau, Jesús i Rock and Roll
  Veure vídeo

  J. Pau, Jesús i Rock and Roll

  "J. PAU, JESÚS AND ROCK'N'ROLL" (2019) una producció de Films Nòmades GS, SL en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de Diputació de Tarragona, l'Ajuntament d'Amposta, l'Ajuntament de Tortosa, l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, l'Ajuntament de Deltebre, el Consell Comarcal del Montsià i l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre. Retrat dels 7 anys del projecte musical de Joan Antoni Reverté ("Pare Jony"), un capellà que va creure que podia comunicar el missatge cristià mitjançant el heavy i el rap. El documental explora la seva vida hiperactiva i infatigable: missioner a l'Àfrica, figura mediàtica, compromesa socialment, creador de l'ONG "Provocant la pau", renovadora, i també temuda pels sector més immobilistes de l'església. L'any 2012, després d'una missa rockera a Tortosa es va retirar a iniciar un procés personal de reflexió i estudi. Fitxa Tècnica Direcció i guió: Santi Valldepérez Productor: Santi Valldepérez Productor executiu TVC: Jordi Ambròs Productor delegat TVC: Daniel Barea Director fotografia: Guillermo Barberà Muntatge: Jordi Gallofré Director de producció: Núria de Santiago Música: Paco Prieto Lingüista: Núria Valldeperas Grafisme: Tyson Pérez Veu en off: Núria Deulofeu

 • És a l'aire
  Veure vídeo

  És a l'aire

  Segons l'Agència Europea del Medi Ambient, el principal focus contaminant de l'aire que respirem no és el trànsit, sinó la indústria. Al centre del Camp de Tarragona, s'hi aixeca el Complex Petroquímic de Tarragona. L'any 2012, un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya, dirigit per Francesc Xavier Roca, va fer un estudi independent sobre la qualitat de l'aire del territori. Els resultats indicaven la presència de nivells molt alts de diferents tipus de gasos tòxics que poden arribar a provocar càncer. L'any 2015, un altre estudi d'aquest equip confirmava la presència a l'aire de substàncies malignes per a la salut. A finals de 2018, aquests científics emprenen un nou estudi sobre la contaminació atmosfèrica en aquest territori.

 • Fills maltractadors, pares amb pors
  Veure vídeo

  Fills maltractadors, pares amb pors

  "Fills maltractadors, pares amb pors" és un documental que aborda la violència filioparental donant per primera vegada la paraula als protagonistes d'aquesta dolorosa realitat present en moltes famílies

 • Paper mullat
  Veure vídeo

  Paper mullat

  Un de cada tres nens i nenes està en risc de pobresa o d'exclusió social. "Sense ficció" dona veu a adolescents que denuncien l'incompliment dels seus drets, que viuen en carn pròpia. El documental posa en evidència l'incompliment que fan els estats dels compromisos adquirits amb la signatura de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

 • La batalla per les xarxes
  Veure vídeo

  La batalla per les xarxes

  Les primaveres àrabs, les protestes a l'Iran o el referèndum celebrat a Catalunya l'1 d'octubre de l'any 2017 són clars exemples del poder de les xarxes socials en la societat actual. Durant aquestes mobilitzacions, milers d'imatges i vídeos de les actuacions policials, gravats pels ciutadans, es van convertir en virals a les plataformes socials.

 • Peret: jo soc la rumba
  Veure vídeo

  Peret: jo soc la rumba

  Dels corrals de Mataró als escenaris de mig món, l'aventura artística i personal de Peret. 50 anys després de l'èxit de "Borriquito", els néts del mestre protagonitzen un retrat íntim de la família Peret, amb Andreu Buenafuente com a narrador.

 • 1-O, cas obert
  Veure vídeo

  1-O, cas obert

  El reportatge tracta de donar resposta a moltes de les qüestions que encara es desconeixen sobre el disseny de l'operatiu policial de l'1 d'octubre del 2017 i dels seus responsables, i de les pressions que va rebre el govern de Rajoy

 • Temps d'espera
  Veure vídeo

  Temps d'espera

  Desaparèixer sense causa aparent. Una tragèdia per a la família, un xoc emocional amb conseqüències indelebles. Una realitat desconeguda malgrat que a Catalunya es denuncien una mitjana de 370 desaparicions cada mes.

 • El monstre de Banyoles
  Veure vídeo

  El monstre de Banyoles

  Documental de producció pròpia que recull diversos testimonis de víctimes d'abusos físics, sexuals i psicològics per part d'un mestre de l'escola La Vila de Banyoles.