Pròximament

Tothom pot fer cinema

Un grup de vuit joves amb discapacitat intel·lectual tenen per objectiu iniciar-se en el món audiovisual, ser capaços de crear un curtmetratge des de zero i, alhora, sincerar-se davant de la càmera.

L'espontaneïtat, la veritat i la creativitat defineixen perfectament els protagonistes del documental "Down n'hi do!". L'aventura va començar amb un taller d'aproximació al cinema impartit per la cineasta Mireia Ros, en què els joves amb síndrome de Down van aprendre a escriure guions, a visualitzar què volien gravar i a actuar. El taller va culminar amb un rodatge a nivell professional, que va tenir com a resultat el curtmetratge anomenat "On és l'Ivan?".

La cineasta i actriu Mireia Ros va decidir gravar el taller i tot el procés de creació. El resultat d'aquest enregistrament van ser un total de 72 hores d'espontaneïtat i reaccions no planificades que s'han acabat convertint en 62 minuts de documental.

El documental mostra, amb l'ajuda d'entrevistes als joves, com una realitat ignorada conviu en la societat actual. "Down n'hi do!" ensenya, sense cap mena de filtre, com se senten i com s'enfronten a la quotidianitat els vuit protagonistes del documental

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut