Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pròximament, a "Sense ficció"

El "Sense ficció" prepara un documental sobre el periodista Àngel Casas

Un equip del programa "Sense ficció", dirigit per Josep Rovira, treballa en un documental que repassa la vida i la figura d'Àngel Casas, periodista pioner del periodisme musical televisiu, gran entrevistador i que va enlairar internacionalment una incipient TV3 amb un late show avançat al seu temps: l'"Àngel Casas Show"

L'Àngel Casas, el conegut pioner dels talk shows en català a TV3, i amb una carrera com a periodista musical també molt reconeguda, ha viscut un últim any molt dur. Fa dotze mesos va anunciar que es retirava de la vida pública per afrontar diversos problemes de salut.  Durant el confinament, va passar pel quiròfan per sotmetre's a un trasplantament que en un primer moment va anar molt bé, però que després es va complicar fins al punt de posar seriosament en risc la seva vida.

Una vegada recuperat, el programa "Sense ficció" prepara un documental dirigit per Josep Rovira, realitzat per Joan Torrents i produït per Jordi Campàs, sobre la seva figura i els quaranta anys que ha dedicat al periodisme fet des d'aquí amb vocació internacional. El treball reviurà els moments més estel·lars dels seus programes, com el conegut "Àngel Casas Show", un late show avançat al seu temps que va posar en marxa una incipient TV3 i la va enlairar internacionalment, convidant artistes de fama mundial i contribuint a la normalització del català a la televisió.

 

L'actor Richard Gere va ser una de les estrelles internacionals entrevistades a l'"Àngel Casas Show" (TV3)

 

El documental, que estrenarà pròximament el "Sense ficció", serà també testimoni del retrobament del periodista amb alguns d'aquells protagonistes, amb qui repassarà la història viscuda i també moltes anècdotes mai no explicades d'aquells anys. Entre altres, hi intervenen noms com Joan Manuel Serrat, Jane Birkin, Xavier Sardà, Josep Maria Mainat, Imanol Arias, Masiel, Miguel Rios, Jaume Plensa i la parella musicogastronòmica formada pel restaurador Ramon Parellada i Quimi Portet.

 

Àngel Casas i Joan Manuel Serrat (TV3)

 

Un currículum excepcional

Si bé és cert que l'Àngel Casas va començar la seva carrera especialitzant-se en la música, mai no va oblidar la faceta d'analista de l‘actualitat catalana i espanyola dels anys setanta. S'havia iniciat fent ràdio a Ràdio Juventud i a Ràdio Barcelona i va ser dels primers a saltar a la televisió, l'any 1977, quan aquest mitjà començava a trencar el seu encarcarament.

De seguida va destacar com a bon coneixedor dels escenaris musicals, però també com a gran entrevistador que explotava tots els recursos tècnics del mitjà televisiu a "Musical Express", un programa pioner de TVE que el va catapultar a la fama amb una excel·lent combinació de música i bon periodisme.

El 21 de juny passat, Dia Internacional de la Música, l'Acadèmia Catalana de la Música atorgava a Àngel Casas el Premi Alícia al periodisme musical, en reconeixement a la seva tasca periodística en el marc de l'activitat musical, en la tercera edició dels guardons.

 

L'any 1984, Àngel Casas va entrevistar l'actor Rock Hudson al programa 'Àngels Casas Show' (TV3)

 

L'any 1984 va saltar a TV3 amb un talk show inèdit en català i en horari nocturn, l'"Àngel Casas Show", on va triomfar amb un gran domini de l'escena, al qual hi afegia un estudiat rol d'entrevistador desvergonyit i una agenda "à la pàge" del que passava per tota la geografia peninsular. Amb una perspectiva de prop de quaranta anys, cal destacar la doble aportació d'Àngel Casas, d'una gran rellevància social i cultural: recuperar el català amb una contribució comparable a la que va fer Joaquim Maria Puyal en l'esfera esportiva i consolidar l'èxit de TV3 com a plataforma televisiva de primera categoria oberta a tots els públics i altament competitiva amb la fins aleshores omnipresent TVE.

 

Àngel Casas va presentar i dirigir el programa de TV3 'Àngel Casas Show' entre 1984 i 1988. Era un programa de varietats, entrevistes i actuacions musicals. Va rebre el Premi Ondas al millor programa nacional de televisió el 1986 (TV3)

 

Totes aquestes fites i les que vindrien després - en el seu retorn a TVE 1 i La 2 i en la direcció de Betevé, el canal de televisió de l'Ajuntament de Barcelona-, l'han convertit en un personatge clau dels anys del postfranquisme, la democràcia i de l'aperturisme polític i dels costums, incloent-hi el "destape", la música i el boom dels Jocs Olímpics, fenòmens que van acabar conformant les millors dècades de la nostra història contemporània.

 

El periodista Àngel Casas en l'actualitat, entrevistat per un equip de 'Sense ficció' (TV3)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut