"Sense ficció" inaugurarà el DocsBarcelona 2020 amb l'estrena de "Letter from Masanjia"
El director de festival, Joan Gonzàlez, i Montse Armengou, directora del "Sense ficció", presentaran aquesta edició excepcional del DocsBarcelona.
"Sense ficció" inaugurarà el DocsBarcelona 2020 amb l'estrena de "Letter from Masanjia"
DocsBarcelona, a TV3 i a Catalunya Ràdio

"Sense ficció" inaugurarà el DocsBarcelona 2020 amb l'estrena de "Letter from Masanjia"

El director de festival, Joan Gonzàlez, i Montse Armengou, directora del "Sense ficció", presentaran aquesta edició excepcional del DocsBarcelona.

TEMA:
Notícies

La 23a edició del DocsBarcelona, amb TV3 i Catalunya Ràdio com a mitjans oficials, oferirà la inauguració a tots els espectadors de TV3, el dimarts 19 de maig a la nit, en el marc del programa "Sense ficció".

El director de festival, Joan Gonzàlez, i Montse Armengou, directora del "Sense ficció", presentaran aquesta edició excepcional del DocsBarcelona. I, a continuació, s'emetrà "Letter from Masanjia", del cineasta canadenc Leon Lee, que explora històries sobre la Xina contemporània prohibides dins de les fronteres xineses. En aquest documental, situat als Estats Units, Julie Keith i la seva família troben un missatge de socors amagat en una caixa de decoracions de Halloween "Made in China". La nota, desesperada, l'escrivia un pres polític xinès, a més de 5.000 quilòmetres de distància.

A continuació (23.45) emissió de "Petitet", documental coproduït per TV3 i dirigit per Carles Bosch. Va ser nominat als XI Premis Gaudí com a millor pel·lícula documental i guardonat amb el Premi del Públic del DocsBarcelona. Narra el somni de Joan Ximénez, "Petitet", de portar la rumba als escenaris d'un gran teatre de Barcelona.

Les millors produccions documentals del món
El certamen, una cita indispensable per conèixer les millors produccions de documentals del món, mantindrà les seves seccions i activitats en una programació online a la plataforma Filmin, una finestra digital que li permetrà arribar a tot l'Estat. D'aquesta manera, amplia l'aposta per internet d'altres anys, en què una part del certamen ja s'oferia a Filmin, amb una mitjana de 9.000 espectadors.

El festival de cinema documental presenta una programació completa amb vint llargmetratges dirigits o codirigits per dones, una xifra que representa més de la meitat del total, i dinou òperes primes, que demostren la renovació constant en el mon del documental. A més, l'activitat professional hi serà present amb una porta online per continuar treballant per buscar finançament i desenvolupar nous projectes.

El palmarès del DocsBarcelona, amb una desena de guardons i reconeixements, es manté com en les últimes edicions. Entre els components del jurat de la secció oficial Panorama, amb una selecció dels documentals més rellevants de l'escena internacional, hi ha la periodista de TV3 Montserrat Armengou, directora del programa "Sense ficció". Pel que fa a l'espai DOC-U, dedicat al talent documental dels centres d'estudis superiors de Catalunya, forma part del jurat el periodista de Catalunya Ràdio Roger Carandell, director del programa "AdolescentsiCat"

DocsBarcelona & Sense Ficció
La relació entre DocsBarcelona i TV3, de la mà del programa "Sense ficció", ve de lluny. Una mostra són els documentals que TV3 ha emès en franja de "prime time" i que ja havien estat projectats al festival DocsBarcelona.

Coincidint amb aquesta 23a edició, que degut a la pandèmia no s'ha pogut fer presencialment, des del "Sense ficció" volem posar a l'abast de tothom un recull d'aquests treballs en què la col·laboració entre les dues entitats ha servit per impulsar un format -el documental- cada vegada més estès i valorat.

Col·lecció DocsBarcelona & Sense Ficció

ARXIVAT A:
Notícies
Anar al contingut