Pròximament

"Sense ficció" estrenarà l'últim documental de Cosima Dannoritzer, "Lladres de temps"

"Lladres de temps" posa al descobert el recurs més valuós del món: el nostre temps. Les empreses monetitzen el nostre temps sense que en siguem conscients, i ens converteixen en "empleats parcials".
"Lladres de temps" ("Time Thieves"), de Cosima Dannoritzer

"Lladres de temps" ("Time Thieves"), de Cosima Dannoritzer

Cosima Dannoritzer, directora del guardonat documental "Comprar, llençar, comprar", torna amb aquest treball concebut a partir d'una pregunta:  Per què mai sembla que el dia tingui prou hores?

Les empreses, conscients que el temps són diners, se l'estalvien i ho fan prenent-lo de la vida del consumidor. La societat actual esta construïda a partir de la temporització de tots els seus processos, ja siguin personals o laborals.

El documental "Lladres de temps" ("Time Thieves") aborda com les empreses apliquen un control temporal abusiu als seus treballadors, fins i tot algunes arriben a provocar patologies mentals com la síndrome d'esgotament professional, procés en què els empleats experimenten una sobre adaptació laboral que els afecta la qualitat de vida. També parla de processos més subtils en què les empreses converteixen el consumidor en un empleat parcial, sense cap tipus de dret laboral.

Alguns col·lectius, conscients de la tirania del rellotge a càrrec del capitalisme, lluiten pel reconeixement dels drets temporals dels treballadors.

 

Tràiler "Lladres de temps" ("Time Thieves")