DEL 26 DE SETEMBRE AL 3 D'OCTUBRE

Quatre documentals amb participació de TV3 s'estrenaran durant el FIC-CAT 2020

Aquesta 13a edició del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, s'ha ajornat a després de l'estiu pels efectes de la pandèmia. L'eix temàtic és la direcció de fotografia, disciplina cinematogràfica responsable de l'estètica i la qualitat visual de la imatge.

Aquest canvi de dates farà possible que el festival pugui ser presencial, tot i que, segons els organitzadors, es prendran les mesures higièniques, distàncies socials i protocols de seguretat que en aquell moment estiguin vigents.

Documentals amb participació de TV3:

"Catalunya Nord, la llengua enyorada", d'Eugeni Casanova i David Valls.
"Ernest Lluch, lliure i atrevit", de Josep Morell i Jordi Vilar.
"Generació Kibbutz", d'Albert Abril.
"Raimon Panikkar, entre Orient i Occident", de Carlota Casas.

La Selecció Oficial la formen 65 produccions, que es podran veure durant els vuit dies del certamen. Es poden consultar al web del FIC-CAT i estan organitzades en diferents apartats: llargmetratges, documentals, curtmetratges i videoclips. També hi ha un apartat dedicat a les produccions que provenen de centres educatius.

Aquest any l'eix temàtic és la direcció de fotografia, disciplina cinematogràfica responsable de l'estètica i la qualitat visual de la imatge.


Josep Maria Civit farà una classe magistral sobre direcció de fotografia. Explicarà tot el procés de preparació i filmació d'"Incerta glòria", la pel·lícula amb què va guanyar el Premi Gaudí a la millor direcció de fotografia l'any 2018. També va guanyar el mateix premi el 2016 pel seu treball a "El rey de La Habana", totes dues pel·lícules dirigides per Agustí Villaronga.

 


El director de fotografia té una doble tasca en el procés de realització cinematogràfica. D'una banda, és un artista amb una funció clarament creativa: la d'imaginar, d'una manera original, l'aspecte de les imatges de l'obra cinematogràfica. I, de l'altra, és un professional que té l'ofici i el coneixement tècnic suficients per poder traslladar aquestes imatges ideades a la pantalla.

Josep Maria Civit, director de fotografia


La tasca més important d'un director de fotografia és crear una atmosfera.


Sven Nikvist, director de fotografia d'Ingmar Bergman.

 

Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada
Acadèmia del Cinema Català
Cinema en català. Direcció General de Política Lingüística
Ajuntament de Roda de Berà

 

 

Anar al contingut