Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
A "Sense ficció", la primera història del surf català

Presentació de "265 dies sense onades" amb els surfistes catalans

És el primer documental sobre la història del surf al litoral català. Una història de paciència, de perseverança i de perseguir un somni i una passió contra tot pronòstic

Surfistes de totes les edats van aplaudir dijous passat la preestrena a Barcelona de "265 dies sense onades", el documental que "Sense ficció" estrena dimarts, 12 de juliol, sobre la història del surf a Catalunya.

En un acte a l'antiga Fàbrica Damm amb la participació dels testimonis que intervenen al documental, el seu productor executiu, Yago de la Sotilla, i la directora del "Sense ficció", Montse Armengou, van destacar la importància d'haver documentat per primera vegada les més de cinc dècades de surf a Catalunya, una història inèdita que és també la del litoral català i els canvis que ha experimentat en aquest temps.

 

La història del surf català és, com va destacar Yago de la Sotilla, la d'un èxit impensable en una costa i un mar, el Mediterrani, on les grans onades són escasses, i les condicions òptimes per a la pràctica del surf es donen amb prou feines cent dies l'any. "Són els cent dies que els surfistes esperen amb delit per abandonar el que estiguin fent i llançar-se a cavalcar les onades, perquè, com es diu al documental, aquí el surf té molt de somni i poca realitat", va dir.

 

"Les característiques del nostre mar, però, continuen fent que els surfistes siguin un col·lectiu permanentment a l'espera, disposats a deixar-ho tot el dia que, per fi, arriben les onades", Yago de la Sotilla

 

Montserrat Armengou, directora del "Sense ficció", va agrair a l'equip de "265 dies sense onades" que hagi documentat la història del surf a Catalunya, fins ara no explicada (CCMA)

 

Tanmateix, aquells mateixos surfistes a qui en els anys setanta es veia com a excèntrics, avui veuen com s'ha consolidat una important comunitat d'amants del surf a Catalunya, nombrosa i reconeguda arreu.

L'espera és un dels leitmotivs del documental: com mantenir la flama encesa quan la mar no permet cavalcar les onades?  "Per als amants de les onades, el surf no és una simple activitat, sinó una forma de vida", va recordar, i va agrair al "Sense ficció" que mostri al gran públic aquesta primera història del surf català.

 

Els protagonistes del documental i nombrosos surfistes de diverses generacions van assistir a la preestrena a Barcelona (CCMA)

 

Montserrat Armengou, directora del "Sense ficció", va destacar l'interès d'un documental que, va dir, "no tan sols ens presenta una història desconeguda que mereixia ser explicada, sinó que també aborda els canvis al litoral català en l'últim mig segle, la massificació, la sostenibilitat i l'amenaça del canvi climàtic." "Per què vam apostar per aquest '265 dies sense onades'?", es va demanar. "Doncs perquè, tot i que la comunitat surfista és petita, el conjunt de la societat es pot sentir reflectida en molts dels valors que vol transmetre el documental". Armengou va destacar la qualitat del film, i va recordar: "Així com els surfistes busquen l'onada, el programa 'Sense ficció' busca l'audiència, però ni uns ni altres ho fem a qualsevol preu, sinó amb la seguretat que proporciona el saber fer i la qualitat".

"265 dies sense onades" és una producció de Glassy Films, Elemental Komunica i Kalapa Studio, amb la participació de Televisió de Catalunya i  l'Agència Rider. S'estrenarà dimarts, dia 12 de juliol, a "Sense ficció".

ARXIVAT A:
Esports
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut