"Penjant del fil"
La crisi del coronavirus ha trasbalsat el sector de la moda. Les petites botigues de barri i les grans superfícies han hagut de tancar les portes i rebentar preus a les xarxes.
"Penjant del fil"
PRÒXIMAMENT

"Penjant del fil"

La crisi del coronavirus ha trasbalsat el sector de la moda. Les petites botigues de barri i les grans superfícies han hagut de tancar les portes i rebentar preus a les xarxes.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Tornarà el consumidor a recuperar la il·lusió de les temporades anteriors? Sobreviuran només les grans marques? Acostumada als canvis, la moda viu el que pot ser el canvi més important de la seva història.

Aquest documental explica com veuen el futur de la moda els seus protagonistes. Creadors de marques d'èxit mundial i joves estudiants que aspiren a aconseguir-ho. "Influencers" que marquen tendència i consumidors cada cop més segurs d'ells mateixos. Efectivament, el món de la moda ja fa temps que ha començat un camí sense retorn.

"Who made my clothes", "Qui fa la meva roba?" La pregunta la va fer Kavita Parmar quan 1.134 treballadores tèxtils van morir en l'enfonsament d'una fàbrica a Bangladesh, i s'ha convertit en un eslògan que cada any surt al carrer. La dissenyadora d'origen indi és una de les veus crítiques d'aquest documental. Però són precisament els gegants de la moda, com Inditex, els que donen feina al gran nombre d'estudiants de disseny i moda que surten de les escoles del nostre país. Com veuen el seu futur, els joves? La paraula en boca de tothom és "sostenibilitat".
Conscient, ètica, sostenible, reciclada... La roba del nostre armari porta etiquetes que diuen cada cop més coses. En aquest documental entrarem a l'armari per descobrir-ho. "M'agrada veure els meus diners penjant al meu armari", deia l'actriu Sarah Jessica Parker. Però els temps han canviat, i ara alguns rostres populars de Hollywood encapçalen un moviment oposat: el d'aprofitar al màxim possible la roba gastant el mínim. En el documental, descobrirem alguns dels defensors d'aquestes noves vies de consum.

El mar d'Aral, convertit en desert, va inspirar algunes de les col·leccions de l'última edició del 080 Barcelona Fashion. Les passarel·les comencen també a fer-se preguntes. Què pot fer la moda per deixar de ser una de les indústries més contaminants del planeta? Els milers de tones de roba que s'acumulen als magatzems del rebuig esperen una resposta.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut