Premi de Periodisme Científic

"Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)", emès l'any passat al "Sense ficció", ha rebut el Premi de Periodisme Científic Concha García Campoy.

Escollit entre un centenar de candidatures, el jurat ha destacat la "gran qualitat audiovisual" i el retrat periodístic "actual i en primera persona" de l'autisme a Catalunya.

Els premis reconeixen cada any l'excel·lència de trajectòries personals o treballs periodístics que traslladin a la societat, amb rigor, ètica i compromís, històries relaciones amb la investigació, la divulgació científica o la salut.

"Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)", dirigit per Marc Serena i Biel Mauri, va ser premiat com a millor pel·lícula al XI Festival Internacional de Cine sobre Discapacitat de Collado Villalba (FECIDISCOVI) i amb el premi Ragazzi Cinelclub al festival ASFF d'Itàlia, organitzat per persones amb Asperger al Museu Nacional de les Arts del Segle XXI de Roma. També va rebre una menció al festival de cinema de Girona i un premi especial Xavier Cugat.

La pel·lícula, produïda per la Federació Catalana d'Autisme, es va projectar en l'obertura del primer festival sobre la discapacitat de Cullera, al País Valencià, on va rebre el premi del públic. El programa "Sense ficció" de TV3 també va rebre el premi Zapping per l'emissió dels documentals "La música és vida", "Utopia iogurt" i "Peixos d'aigua dolça (en aigua salada)".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut