Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Dimarts, a les 22.00, a TV3

Nit especial al "Sense ficció", dedicat a les dones

"De què es queixen les dones?", dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau, obrirà la nit especial. Un documental que posa sobre la taula la situació actual de les dones en diferents àmbits. A continuació, Laura Rosel presentarà, en directe, el programa "I ara què?", on s'analitzarà, amb diversos convidats, per què encara hi ha situacions de discriminació respecte a les dones

El març del 2007 es va aprovar la llei per la igualtat efectiva de dones i homes, segons la qual "el principi d'igualtat de tracte entre dones i homes suposa l'absència de qualsevol discriminació, directa o indirecta, per raó de sexe". D'això en fa 12 anys, i ens preguntem, com estem ara?

El 5 de març a la nit, TV3 dedicarà una nit especial al moment actual de la lluita feminista i els drets de les dones, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. I ho farà amb un programa especial, dirigit i presentat per Laura Rosel, en el què s'estrenarà el documental "De què es queixen les dones?", produït pel "Sense ficció" i dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau.

 

DOCUMENTAL "DE QUÈ ES QUEIXEN LES DONES?" (22.00)

Vivim ja en una igualtat real? Ho respondrem amb xifres objectives i també a través de casos particulars.

Blanca Manchón, windsurfista

 

"De què es queixen les dones?" segueix Blanca Manchón, sis vegades campiona del món de windsurf, que explica què li va passar quan va decidir parar entre competicions per ser mare. Lydia Peters, exmodel de talles grans, parlarà de la pressió estètica sobre un cos que va més enllà del cànon de la talla 38. Amb la Conchi recorrerem els carrers de Bellvitge a les 4 de la matinada, de camí a la feina, i veurem quines precaucions pren. Amb un grup d'estudiants de batxillerat d'un institut de Barcelona, revisarem els llibres de text i ens preguntarem: on són les dones?

 

La companyia Les Impuxibles

 

On són les dones, també, als teatres o als museus? Només hi surten com a muses o nues? Com se senten les actrius i les directores? Les programen o les ignoren?

Amb un grup de nenes i nens de 3 a 5 anys veurem a partir de quina edat els més petits ja assumeixen els rols de gènere, que continuen rebent a través de la publicitat, les joguines o els contes.

"Sense ficció" analitzarà també on són les dones a les cúpules de poder, al poder judicial i als consells d'administració de l'Ibex-35, en què veurem que la bretxa salarial continua existint, també als càrrecs directius.

Anirem a un supermercat per comprovar si les dones continuen pagant més per alguns productes d'higiene, només pel fet d'estar dirigits al sector femení: la coneguda taxa rosa.

 

Devermut, dues joves "youtubers"

 

També parlarem d'assetjament a les xarxes socials amb "youtubers" i "influencers", i veurem com, amb diferents estratègies, continuen denunciant el masclisme de la societat en què vivim.

Tot això, la setmana del 8 de març. Una jornada que l'any passat va marcar un abans i un després a la societat. I que aquest any també es preveu massiva.

De què es queixen les dones? Vegem-ho.

PROGRAMA EN DIRECTE "I ARA QUÈ?" (23.10)

Laura Rosel

La nit continuarà en directe a plató amb el programa "I ara què?". Laura Rosel analitzarà amb diversos convidats per què encara hi ha situacions de discriminació respecte a les dones, i què es pot fer per posar-hi remei.

El programa començarà amb una entrevista a Maria Teixidor, advocada, executiva i directiva del Barça, amb qui es parlarà de la discriminació al món de l'esport i sobre les dificultats de les dones executives en un món professional molt masculinitzat. A continuació, Fina Birulés, filòsofa i estudiosa de la política i el feminisme, ens donarà algunes claus sobre el moment actual de la lluita feminista. Laura Rosel també entrevistarà Octavio Salazar, professor de la Universitat de Còrdova i especialista en noves masculinitats. També Mayte Martin, artista i cantant, i Kyne, jove promesa de la música soul catalana, conversaran sobre les dones artistes des de la perspectiva de dues generacions molt diferents.

El programa també comptarà amb les actuacions de la monologuista Charlie Pee i de la companyia de teatre La Trama Produccions, que posarà en escena alguns fragments de l'obra "ASAP- Actes de Solidaritat amb el Patriarcat", de Marc Rosich.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut