Michael Moore decideix "envair" diferents països occidentals per endur-se'n als Estats Units les seves polítiques socials
De Michael Moore a Antoni Gaudí... passant per l'1-O, Floquet de Neu, Els Pets, Navalni, les inundacions del Vallès o l'estament judicial

Les grans estrenes de tardor al "Sense ficció"

"Sense ficció" presenta una tardor plena de noms propis, d'investigacions d'intensa actualitat -política i social- i també de memòria històrica i cultural. De produccions internacionals i documentals de quilòmetre zero

"Sense ficció" emetrà "I ara, què envaïm?", del premiadíssim Michael Moore. Una reflexió molt seriosa però plena d'humor sobre les mancances socials del sistema nord-americà. Moore decideix envair ell sol mig Europa per endur-se als Estats Units els avenços socials que en farien un país millor: el sistema educatiu finlandès, les vacances pagades d'Itàlia, les cuines escolars i els impostos francesos, el poder femení islandès, la universitat gratuïta d'Eslovènia, la sanitat pública o les presons amb rostre humà.

Podeu veure el tràiler d'"I ara, què envaïm?" aquí.

 

 

 

Tràiler "Maa-yiem, l'extraordinària història de Jordi Sabater Pi"

 

Un documental rodat entre l'Àfrica i Catalunya, "Maa-Yiem, la història de Jordi Sabater Pi", ens explicarà la vida extraordinària del naturalista que -entre altres coses- va portar Floquet de Neu a Barcelona. Una vida tan extraordinària que, per a ell, la troballa del mític goril·la albí era només una anècdota. Seguirem Sabater Pi, de la Lleva del Biberó a crear la primera càtedra catalana d'Etologia, a treballar per National Geographic o publicar a Nature, i visitarem la selva africana, on va viure els seus millors moments.

 

El primatòleg Jordi Sabater Pi va ser el primer que va descriure espècies noves i el descobridor de diversos comportaments culturals en diverses espècies de primats (Documental "Maa-yiem, l'extraordinària història de Jordi Sabater Pi")

 

Una altra història de quilòmetre zero per a la tardor del "Sense ficció": "Els nens de la riuada", que investiga la desaparició de nombroses criatures durant les riuades del Vallès de 1962, que van fer mil víctimes entre morts i desapareguts. És cert que alguns d'aquests nens i nenes van ser donats il·legalment en adopció a famílies benestants per les autoritats franquistes sense comprovar si tenien familiars vius?

 

Més de mil persones van morir o desaparèixer a les grans inundacions del Vallès de l'any 1962. Moltes d'aquestes víctimes eren criatures, de qui no se n'ha sabut mai més res (Documental "Els nens de la riuada")

 

 

El documental "La piràmide invisible" s'estrenarà coincidint amb el cinquè aniversari del primer d'octubre del 2017 (Documental "La piràmide invisible")

 

També coincidint amb un aniversari, en aquest cas el cinquè del primer d'octubre de 2017, "Sense ficció" emetrà "La piràmide invisible", un documental sobre l'organització clandestina que va fer possible el referèndum de la independència, basat en testimonis de primera mà. Com es va gestionar, per exemple, l'arribada de milers d'urnes tot despistant els serveis secrets i les forces policials que les buscaven?

 

Nombrosos testimonis, alguns dels quals encara no volen donar a conèixer la seva identitat, expliquen el complicat procés que va permetre portar a Catalunya milers d'urnes pel referèndum malgrat la vigilància de serveis secrets i forces policials (Documental "La piràmide invisible")

 

 

"Navalny" segueix les passes del protagonista durant els últims anys, amb un accés insòlit al polític i el seu entorn (Documental "Navalny")

 

Aleksei Navalni, el principal opositor a Vladímir Putin, víctima el 2020 d'un intent d'assassinat d'estat per enverinament i actualment empresonat a Rússia, és el protagonista de "Navalny", la pel·lícula documental que va obrir el festival DocsBarcelona el 2022. Un retrat inèdit i addictiu dels seus últims mesos en llibertat, fet amb un accés insòlit a la seva família, al seu entorn i a ell mateix.

Podeu veure el tràiler de "Navalny" aquí.

 

Aleksei Navalni i el seu equip investiguen des de l'exili els autors de l'enverinament de l'opositor rus (Documental "Navalny")

 

"Els Pets", una producció pròpia de l'equip del "Sense ficció", recorrerà els quaranta anys d'història del grup de Constantí en paral·lel a la de la joventut catalana que ha cantat, ballat i viscut al compàs de les seves cançons. Com va fer amb "Àngel Casas tal com raja" o "Torna La Trinca", "Sense ficció" es capbussa en la Catalunya recent a través de la cultura popular: música, història, humor i nostàlgia. 

 

Rock agrícola, rock de comarques, rock català... Els Pets fa dècades que mouen multituds als seus concerts (Documental "Els Pets")

 

"Jutges al poder", una altra producció pròpia, analitza l'estament judicial: qui són, com són i com actuen els representants del tercer poder a Espanya. Volen ser, realment, un contrapoder contra l'esquerra i els independentismes? Quina és la seva actitud envers els canvis socials? Com s'arriba a ser jutge? I sobretot, és cert que manen tant?

 

A "Jutges al poder", "Sense ficció" investiga l'estament judicial: qui són, què pensen i com treballen els jutges espanyols? (Documental "Jutges al poder")
 

I una gran superproducció internacional de tema cultural, "Sagrada Família, el repte de Gaudí", el documental amb participació de TV3 que ens permetrà veure l'obra magna de Gaudí com mai l'havíem vista, amb un desplegament d'efectes digitals que ens acostaran al somni original de l'arquitecte. Com la volia, Antoni Gaudí?

 

Una superproducció internacional amb participació de TV3 que amb espectaculars efectes digitals ens permetrà veure la Sagrada Família tal com la volia el seu creador (Documental "Sagrada Família, el repte de Gaudí")

 

(Documental "Sagrada Família, el repte de Gaudí")

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut