L'Albert Elfa parla de llibertats a "Els dilluns dels Drets Humans"
Actualment prepara el documental "Llibertats empresonades" amb en Ricard Belis
L'Albert Elfa parla de llibertats a "Els dilluns dels Drets Humans"
Dilluns 3 de desembre, a les 19.00, Barcelona

L'Albert Elfa parla de llibertats a "Els dilluns dels Drets Humans"

Actualment prepara el documental "Llibertats empresonades" amb en Ricard Belis

Albert Elfa
Albert Elfa

L'Albert Elfa participa a "Els dilluns dels Drets Humans" que organitzen Justícia i Pau i Mans Unides, entre altres entitats, amb una ponència sobre Llibertats Emmordassades. En aquest moment l'Albert Elfa prepara, amb el Ricard Belis, un documental del programa "Sense Ficció" sobre el retrocés en les llibertats, titulat "Llibertats Empresonades". Es fan ressò de l'efecte negatiu sobre les llibertats que ha tingut l'aplicació, des del juliol del 2015, de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa i la reforma del Codi Penal.

Es tracta de Lleis dirigides a col·lectius com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la PAH, Greenpeace, o els CDR. Lleis que atribueixen acusacions greus de terrorisme o multes molt altes als qui els jutges creuen que les infringeixin. Segons les organitzacions afectades, el que es busca és atemorir, criminalitzar la protesta i, sobretot, desmotivar les militàncies.

Tot això ha suposat un gran i greu retrocés en les llibertats. Rapers condemnats a diversos anys de presó, com Valtònyc o Pablo Hasel, comediants multats per un tuit, periodistes sancionats per haver faltat al respecte a agents de l'autoritat...

Aquesta persecució de la dissidència, que a Catalunya afecta una gran massa social de la població, no és nova. Es va produir a Euskadi, a principis del 2000, quan per desarticular l'aparell de propaganda d'ETA, es va arrossegar organitzacions, fundacions i col·lectius que van acabar trencats i amb els seus membres a la presó. El mateix que va passar posteriorment amb col·lectius anarquistes. En la majoria dels casos, els tribunals van sentenciar la seva innocència, això sí, després d'haver estat mesos empresonats i amb les seves organitzacions dinamitades.


"Els dilluns de Drets Humans"
Conferència "Llibertats emmordassades"

Dilluns 3 de desembre, a les 19.00
Sala d'actes del Centre d'estudis Cristianisme i Justícia
carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut