Pròximament

La història de l'home dofí

"Dolphin Man" se submergeix a les profunditats marines per descobrir l'extraordinària història d'un submarinista que va marcar un abans i un després i que, amb els anys, s'ha convertit en un referent per al món de la immersió a pulmó lliure.

Jacques Mayol es va passar la vida estudiant i nedant entre dofins. D'aquí li ve el sobrenom "d'home dofí". Gràcies als dofins va aprendre a mantenir la respiració sota l'aigua durant períodes de temps llargs, una tècnica que s'anomena apnea i que va anar millorant amb la pràctica de ioga i altres mètodes de relaxació.

Quan tenia 49 anys, Jacques Mayol va assolir una fita que cap home no havia assolit abans: submergir-se a 100 metres de profunditat amb una sola glopada d'aire. Però no era el primer rècord que aconseguia, ja que anys abans havia superat la marca d'Enzo Maiorca i s'havia submergit fins a 60 metres sota l'aigua.

D'aquesta manera, Mayol va encetar una relació de rivalitat amistosa amb l'italià. La seva història va captivar Luc Besson i va decidir plasmar-la en una pel·lícula, anomenada "Le Grand Bleu", que va veure la llum l'any 1988.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut