Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La tria de l'estiu: els documentals que volíem tornar a veure

Humor, figures estimades i un punt de nostàlgia a l'estiu del "Sense ficció"

Molt d'humor, històries personals intenses i un punt de nostàlgia: així són els documentals que hem triat per al mes rei de l'estiu. Els que teníem ganes de tornar a veure i que difícilment ens cansaran, amb protagonistes com La Cubana, el Tricicle, Pilarín Bayés, Àngel Casas, Mr. Bean, ABBA i Jaume Sisa

 

Dimarts, 2 d'agost

"MÉS ENLLÀ DE LA CUBANA"

 

Tràiler "Més enllà de La Cubana"

 

"Més enllà de La Cubana" serà el primer dels documentals del "Sense ficció" que es podran veure els dimarts d'agost, una selecció estiuenca dels que s'han emès amb gran èxit aquesta temporada. Amb més teatre, humor i històries molt personals marcades per l'addicció als escenaris - i als carrers- torna al "Sense ficció" el 2 d'agost, dirigit per Jordi Call. Una gran família itinerant que ens ofereix, entre rialles i llàgrimes, la biografia d'una aventura irrepetible: els seus millors espectacles, les anècdotes i la vida entre bambolines de La Cubana, una companyia que ha fet pinya i ha acostat el gran públic al teatre amb majúscules. Si sou de "Les Teresines", de l'Estrellita Verdiales o de "Cómeme el coco, negro", aquest documental és imprescindible.

 

Dimarts, 9 d'agost

"TRICICLE 40"

 

Tràiler "Tricicle 40"

 

Un documental històric del "Sense ficció", amb els gags universals dels mestres del teatre gestual català, el Tricicle. Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir van pujar als escenaris als anys vuitanta…i a continuació hi ha la història vibrant de quaranta anys d'audàcia, èxit, perfeccionisme i amistat que no us voldreu perdre. Un documental de Francesc Escribano i Luis Carrizo.

 

Dimarts, 16 d'agost

"LA PILARÍN"

 
Tràiler "La Pilarín"

 

El documental biogràfic sobre Pilarín Bayés, la ninotaire que ens ha dibuixat la infància a diverses generacions de catalans, torna a la pantalla el 16 d'agost. Un altre dels èxits de la temporada, i un deliciós recorregut per la vida i obra d'aquesta artista, de qui ens preguntem amb amor si és persona o personatge, amb els seus barrets, la veu esquerdada i el talent i la força que la fan única. El documental, de Dani Feixas, convida amics i familiars a parlar sobre Pilarín, que ens explica personalment la seva filosofia de vida, la gestació de la seva obra immensa -més de mil llibres il·lustrats- i les seves opinions sobre el que passa al món.

 

Dimarts 23 d'agost

"ÀNGEL CASAS TAL COM RAJA"

 

"Àngel Casas tal com raja", de Josep Rovira(CCMA)

 

Dirigit per Josep Rovira, el documental sobre el pioner del talk show i periodista musical és també un homenatge a la trajectòria d'Àngel Casas. Hi intervenen molts amics seus i persones que va entrevistar als diversos espais que va dirigir, dels quals veurem els millors fragments, així com també una llarga entrevista en què ell mateix parla sense embuts, amb brillant ironia, sobre la vida i la malaltia que va tenir els últims anys. Jane Birkin, Miguel Ríos, Quimi Portet, Jaume Plensa, Massiel i Imanol Arias, entre d'altres, recorden també al llarg del programa els anys màgics dels xous de Casas, en una peça carregada d'humor, de nostàlgia i espectacle que recuperem el dia 23 d'agost, després del futbol.

 

Dimarts, 30 d'agost

"PER MOLTS ANYS, MR. BEAN!"

 

Només 14 capítols van fer de "Mr. Bean", un fenomen mundial de l'humor. Els es-pectadors de TV3 el coneixen molt bé ("Per molts anys, Mr. Bean!", d'Ian Thompson)

 

Un documental per partir-se de riure en què el mateix Rowan Atkinson ens acompanya en una tria dels millors moments del seu personatge, l'antiheroi més estimat. Per una vegada lluny del Nadal, el moment de l'any a què associem "Mr. Bean", el documental ens ofereix la refrescant possibilitat de riure amb el còmic maldestre, cínic i tendre alhora que en només catorze episodis va enamorar el món.

 

Dimarts, 6 de setembre, programa doble

"ABBA PER SEMPRE: QUI GUANYA S'HO ENDÚ TOT"

 

"Abba per sempre: Qui guanya s'ho endú tot" ("Abba forever: the winner takes it all"), de Chris Hunt

 

I acabem la temporada de vacances ballant amb un documental per escoltar a tot volum sobre la història del grup suec més universal, amb els temes que ja formen part de la biografia sentimental de mitja humanitat.

Aquest documental ens recorda per què enyorem tant Agnetha, Björn, Benny i Anni-Frid i, sobretot, per què les seves cançons, tants anys després, ens aboquen a la pista, entre l'alegria i la nostàlgia.

 

"L'HOME DIBUIXAT. UNA CONVERSA AMB JAUME SISA"

 

"L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa", de Joan Celdran Danés i Àngel Leiro

 

I, a continuació, un altre músic estimadíssim: Jaume Sisa. Recuperem el documental dirigit per Joan Celdran Danés i Àngel Leiro, un deliciós repàs de la seva obra i una llarga conversa amb el cantautor galàctic sobre les seves múltiples vides. L'home que ha estat tants personatges reflexiona sobre qui és realment, un misteri que la música no l'ha ajudat a resoldre.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut