Dissabte, 31 d'octubre, a Menorca

"Ernest Lluch, lliure i atrevit" es projecta al Menorca Doc Festival

El documental vol ser un viatge íntim a la figura personal i política d'Ernest Lluch de la mà de gent que el va conèixer. El programa "Sense ficció" estrenarà el 17 de novembre aquesta coproducció de TV3 dirigida per Josep Morell i Jordi Vilar, coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort

 

Ernest Lluch va ser un agitador del pensament i un home polièdric, que tenia una gran capacitat d'enlluernar la gent amb noves idees. Ell va ser una de les persones que va ajudar a posar els fonaments per fer d'Espanya un país modern amb la implementació de la sanitat pública universal i gratuïta i la primera llei de l'avortament. Mentre intentava construir ponts d'entesa amb la banda terrorista d'ETA, el comando Barcelona va decidir posar fi a la seva vida el 21 de novembre de l'any 2000.

Dissabte 31 d'octubre, 'Ernest Lluch, lliure i atrevit' es projectarà en el MDF, el II Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca. Posteriorment hi haurà un col·loqui amb Josep Morell, un dels directors del documentals, i Montse Armengou, directora del programa "Sense ficció" de TV3, on s'estrenarà el 17 de novembre, quatre dies abans del 20è aniversari de la seva mort.

El II Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca se celebra del 29 d'octubre a l'1 de novembre a Menorca. És un festival de cinema i fotografia documental que té com a objectiu mostrar aspectes de la societat que no es difonen en sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució de l'audiovisual habituals. El certamen, que compta amb la col·laboració de TV3, promou fer "una reflexió sobre els canvis que experimenten les nostres societats i sobre la nostra situació al món; potenciar la creació audiovisual en llengua catalana, difondre les obres creades per productores i creadors de les illes Balears, generar intercanvis amb festivals i productors i directors d'altres territoris i animar la projecció exterior de Menorca durant els mesos de tardor com un territori acollidor, sensible a les problemàtiques socials mitjançant la fotografia i el documental."

 

En el festival participen altres professionals vinculats a TV3:

 

Dissabte 31 d'octubre

Xerrada sobre "Els límits i l'ètica en el documental" amb Carles Porta, director del programa "Crims" de TV3 i Catalunya Ràdio i d'"El segrest", sèrie de 25 capítols  centrada en el cas de la farmacèutica d'Olot, Maria Àngels Feliu, un dels captiveris més llargs patit per ningú al nostre país, estrenada el 26 d'octubre en podcast a Catalunya Ràdio.  

 

Diumenge 1 de novembre

Carles Bosch, periodista, cineasta i un dels fundadors de programes com "30 minuts" i "Sense ficció", parlarà d'"Improvisar en el rodatge de documentals", de "com els rodatges i la producció de documentals sovint topen amb situacions inesperades que s'han de resoldre amb agilitat. I és que els girs en la planificació poden modificar el rumb previst de les produccions."

Carles Bosch va obtenir el reconeixement nacional i internacional en el gènere del documental arran de la nominació als Oscars de "Balseros" (2003); va rebre els premis Goya i Gaudí per "Bicicleta, cullera, poma" (2010) i el Gaudí per "Petitet" (2018).

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut