• El llibre "Avi, et trauré d'aquí!" es presenta als EUA

  Joan Pinyol presentarà el seu últim llibre, titulat "Avi, et trauré d'aquí!", a quatre universitats nord-americanes. L'acte es durà a terme els dies 29 i 30 d'abril i 1 i 3 de maig i, a més, comptarà amb la projecció del documental homònim del qual el mateix Pinyol és protagonista.

 • La història de l'home dofí

  "Dolphin Man" se submergeix a les profunditats marines per descobrir l'extraordinària història d'un submarinista que va marcar un abans i un després i que, amb els anys, s'ha convertit en un referent per al món de la immersió a pulmó lliure.

 • Tothom pot fer cinema

  Un grup de vuit joves amb discapacitat intel·lectual tenen per objectiu iniciar-se en el món audiovisual, ser capaços de crear un curtmetratge des de zero i, alhora, sincerar-se davant de la càmera

 • A la sala de màquines del documental "El monstre de Banyoles"

  L'equip del "Sense ficció" explica com ha editat el material audiovisual i com ha recreat amb noves imatges alguns dels episodis viscuts

 • A la recerca del "monstre de Banyoles"

  "El monstre de Banyoles" és un documental de producció pròpia que recull diversos testimonis de víctimes d'abusos físics, sexuals i psicològics per part d'un mestre de l'Escola La Vila de Banyoles

 • El procés de la presó

  Com ha estat el procés pel qual han passat els familiars dels presos durant aquest temps? Davant la càmera, i de manera molt íntima, expliquen com ho han viscut, com han après a viure dia a dia i com han encaixat la situació els diferents membres de la família.

 • Fabra i el compromís amb el català

  Pompeu Fabra és l'acadèmic de la llengua catalana per excel·lència. Tota una vida dedicada a l'estudi del català l'ha convertit en un dels personatges més destacats de la història de Catalunya del segle XX.

 • El Lute, del mite a la persona

  Després de divuit anys empresonat, l'any 1981 arribava l'indult per al Lute, el delinqüent més buscat de la dictadura franquista. Durant els anys que Eleuterio Sánchez va viure empresonat, es va convertir en una icona de la cultura popular espanyola i la seva història va traspassar fronteres.

 • "Sense ficció" celebrarà el desè aniversari

  Un documental especial recollirà els títols més emblemàtics dels deu anys de programa