El nom "Slab City" s'origina a partir de les lloses ("slab" en anglès) de formigó que van quedar després que el camp d'entrenament de Dunlap del Cos de Marines dels Estats Units de la II Guerra Mundial fos enderrocat
El millor cafè del desert

Slab City, l'última població lliure dels Estats Units

A la regió desèrtica més pobra de Califòrnia, un pintoresc grup de clients habituals es reuneixen al cibercafè d'en Rob per prendre cafè i connectar-se al wifi en "l'última població lliure dels Estats Units": Slab City

Slab City  és una comunitat d'okupes al desert de Sonora, al sud de Califòrnia. Els seus habitants, els "slabbers", viuen en remolcs trencats o antics autobusos escolars. Els seus veïns més pròxims són la Marina dels Estats Units i el cos de "marines", que fan pràctiques de bombardeig aeri en aquella zona.

 

Amb un clima calent de desert, les temperatures poden arribar a 59º a l'agost a Slab City ('Un cafè al desert' ('Desert Coffee'), de Mikael Lypinski)

 

Malgrat que viuen aïllats de tot, en condicions meteorològiques extremes, sense aigua corrent, electricitat, clavegueram o recollida d'escombraries, els seus residents abracen amb entusiasme la seva llibertat a la magnífica terra erma del desert. Els carrers tenen nom i tenen barris, com una "ciutat normal", segons el George, un "slabber" natural de Kalispell, a Montana: "No paguem lloguer pel terreny. No podríem pagar mai un lloguer, aquí. Per a què necessito una ciutat? Puc viure aquí, gratis".

 

Rob Lane, el protagonista del documental, regenta un improvisat cibercafè a Slab City ('Un cafè al desert' ('Desert Coffee'), de Mikael Lypinski)

 

Rob Lane, procedent de Seattle, a Washington, va arribar a Slab City fa dos anys i mig a visitar el seu milor amic. I s'hi va quedar. Detesta el cafè ("No en suporto ni l'olor. Em regira l'estómac"), però tan bon punt es fa de dia prepara amb meticulositat "el millor cafè del comtat" per als clients del seu improvisat cibercafè. En serveix de les set a les deu o les onze, segons la gent que hi hagi.

El documental "Un cafè al desert" ("Desert Coffee") fa un esbós íntim i càlid d'en Rob i els seus amics, una comunitat inoblidable de personatges tossuts i amb vides turbulentes.

En podeu veure el tràiler aquí.

 

Zack Wild (1997-2020) tocava la guitarra com a hobby des dels sis anys. Algunes de les seves cançons originals formen part de la banda sonora del documental ('Un cafè al desert' ('Desert Coffee'), de Mikael Lypinski)

 

Fitxa tècnica
Direcció i producció: Mikael Lypinski
Muntatge: Mateusz Górski
Música: Mikołaj Hołówko
Fotografia: Mikael Lypinski
Disseny de so: Filip Marcinkowski
Coproducció Efektura: Piotr Bogucki
Producció executiva: Małgorzata Kozioł
Cançons originals: Dante Fields, Jordan Scott i Zack Wild
2017

"Un cafè al desert" ("Desert Coffee") és una producció de Salton Sea Films i Efektura production.

 

📲 #CafèalDesertTV3

Anar al contingut