Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una vida d'òpera tràgica, a "Sense Ficció"

"La vida t'ofereix un camí cruel": Begoña Alberdi, retrat d'una soprano

"La diva i la vida. Begoña Alberdi" recorre la història de la soprano que es va fer famosa durant el confinament. El dolor més profund l'ha acompanyat sempre, amb pèrdues, maltractaments, abusos... però la seva vida professional i el seu esforç per sortir-se'n han apaivagat una part d'aquest patiment.

La soprano que es va fer famosa durant el confinament explica la seva vida al "Sense ficció".
 

"La música ja no és al meu cap. Ja no m'interessa cantar. La vida no et deixa negociar, t'ofereix un camí cruel i jo... no vull viure amb això."

El dolor més profund l'ha acompanyat al llarg de la vida, amb pèrdues, maltractaments, abusos... Una vida d'òpera tràgica.

La música ha canalitzat part del dolor que ha patit Alberdi al llarg de la seva vida("La diva i la vida. Begoña Alberdi")

Durant més de 8 mesos de convivència amb l'equip, el documental del "Sense ficció" recull els estats d'ànim, els èxits i les decepcions de la soprano catalana.

La seva activa vida professional i la seva tenacitat per sortir-se'n han apaivagat una mica aquest dolor. Ha cantat més de 300 vegades al Gran Teatre del Liceu i als principals teatres d'òpera, al costat de grans estrelles com Montserrat Caballé o Plácido Domingo. Considerada una gran cantactriu, ha treballat també amb les companyies del teatre més innovador i experimental, com les de Calixto Bieito, Carles Santos o Els Joglars.

 

<

 

Presentació del disc "Brava" al pati de l'escola de l'Eixample que és dins l'illa de casa seva ("La diva i la vida. Begoña Alberdi")

La vida de Begoña Alberdi està envoltada de tragèdia i també de superació. Ella aglutina en la seva persona i les seves circumstàncies vitals tots els arquetips de dona lluitadora, de superació personal, de denúncia contra els abusos infantils, laborals i sexuals ("Me too").

Una greu depressió l'obliga a cancel·lar el concert de Nadal a Santa Maria del Mar. Un altre cop a la seva vida i a la seva carrera lírica. Expulsada d'una obra del Liceu per grassa, temptada per Plácido Domingo a tenir-hi relacions, torturada per uns tiets que no la volien.
 

Begoña Alberdi va cantar durant 72 dies de la pandèmia des del celobert de casa seva ("La diva i la vida. Begoña Alberdi")

Al documental "La diva i la vida", Alberdi denuncia aquests fets, sense embuts, amb noms i cognoms, amb la sensibilitat que Begoña distribueix amb les seves paraules. Una sensibilitat que la va portar a cantar durant 72 dies seguits a la galeria de la casa seva de l'Eixample per als veïns que, com ella i el seu marit Albert, estaven confinats a casa per culpa de la pandèmia del coronavirus.
 


"La diva i la vida. Begoña Alberdi" s'emetrà en simultani en UHD als televisors compatibles i amb HbbTV. També estarà disponible a la carta en UHD al canal de TV3 a Youtube.

És un documental dirigit per Albert Elfa i Ricard Belis, amb imatge de Carles de la Encarnación, producció de Jessica Montaner, el muntatge de Xavier Abad i la feina dels serveis tècnics i artístics de la CCMA.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut