La-generacion-silenciosa
"La generació silenciosa"
3 de novembre

El documental "La generació silenciosa", amb participació de TV3, participarà al LesGaiCineMad

"La generació silenciosa", un documental que vol fer un petit homenatge a la gent gran LGTBI de Barcelona, es projectarà demà a la 25a edició del Festival Internacional de Cine LGBT de Madrid, que se celebra del 28 d'octubre al 5 de novembre. Dirigit per Ferran Navarro-Beltran, és una producció d'Amorós Producciones que compta amb la participació de TV3

Demà, 3 de novembre, a les 19.00, es projectarà a la Fundación Academia de Cine de Madrid, dins de la 25a edició del LesGaiCineMad, "La generació silenciosa", un documental que vol fer un petit homenatge a la gent gran LGTBI de Barcelona. Aquest col·lectiu rep el nom de "generació del silenci" perquè va haver de viure la seva sexualitat d'amagat de la família, amics i companys de feina. Són persones que han tingut vides apassionants i difícils a parts iguals. Gent valenta i pionera que ha hagut de crear un camí que no existia i ha hagut de viure gran part de la vida en un entorn hostil, marcat per la repressió de la dictadura franquista i l'església catòlica.

El documental recull els testimonis de persones pioneres del moviment LGTBI i de gent anònima que narren en primera persona fets que han marcat la seva vida, com l'educació religiosa, la repressió franquista, l'arribada de la democràcia, l'aparició de les primeres associacions LGTBI, la sida o l'aprovació del matrimoni homosexual. També parlen de les seves preocupacions actuals, com la proliferació de partits polítics d'extrema dreta, les noves generacions LGTBI o la soledat i la discriminació que viuen a causa de l'edat, i dels seus plans de futur.

El Festival Internacional de Cine LGBT de Madrid, creat amb l'objectiu de donar visibilitat a aquest col·lectiu, ha arribat a la 25a edició sent el festival de temàtica LGTBI més important dels països de parla hispana, tant a nivell d'espectadors i difusió com en quantitat de films que s'hi projecten.

Des del 2005, el LesGaiCineMad treballa amb altres festivals de l'Amèrica Llatina a través de la Xarxa Iberoamericana de Cinema LGTBI, un punt de trobada i formació entre més de deu festivals de parla hispana i de caràcter internacional, amb l'objectiu primordial d'aconseguir un canvi social a través del cinema.

"La generació silenciosa", que es podrà veure aviat al "Sense ficció", seguirà el seu recorregut de participació en festivals a l'LGBT Film Festival d'Eslovènia, que se celebrarà del 12 al 22 de desembre, i al Festival de Films LGBTQI+ de Tolosa, que se celebrarà del 29 de gener al 28 de febrer del 2021 en aquesta ciutat francesa.

Fitxa tècnica:
Direcció i guió: Ferran Navarro-Beltrán
Productor: Josep Amorós i Ferran Navarro-Beltrán
Música: Jesús Díaz
Direcció de fotografia: Jep Brengaret i Mehdi Agrebi
Muntatge: Irene Blecua i Juan Malcolm
Ajudant de direcció: Cayetana Recio

És una producció d'Amorós Producciones que compta amb la participació de TV3.

 

#25LesGaiCineMad
#SenseFiccióTV3

 

Anar al contingut