Zalon Thompson és un dels millors intèrprets de soul de la Gran Bretanya. La seva veu va fascinar Amy Winehouse des de la primera vegada que el va sentir cantar en un club londinenc. De seguida el va fitxar a la seva banda. En pocs anys, van passar de tocar en clubs a omplir estadis
Zalon, corista principal i amic d'Amy Winehouse

"El documental "Amy" va fer que tothom veiés que era una noia encantadora que estimava la música"

El "Sense ficció" parla amb el cantant Zalon Thompson - que va ser la segona veu i amic d'Amy Winehouse - sobre l'efecte reparador que el documental "Amy: la noia darrere del nom" ha tingut per a la figura de la cantant i compositora londinenca, que va morir el 23 de juliol del 2011, ara fa deu anys

El cantant londinenc Zalon Thompson va ser la segona veu de la cantant i compositora Amy Winehouse. Ell va formar part del grup des d'abans del premiat treball discogràfic "Back to black" (2006) i, a més de col·laborar-hi artísticament, hi va establir una intensa relació d'amistat. Al seu costat va viure la glòria i també el declivi de l'Amy.

Amb motiu de l'estrena del documental a TV3, l'equip del "Sense ficció" ha parlat amb Zalon sobre què ha suposat aquest documental "Amy: La noia darrere del nom" per a la figura de la cantant, amb qui els mitjans de comunicació es van acarnissar els darrers anys de la seva vida.

 

"El documental va humanitzar l'Amy, va aconseguir que la gent s'adonés que no era aquell personatge creat pels mitjans, sinó que era una noia encantadora i dolça que estimava la música",  Zalon Thompson

 

Zalon i Amy es van conèixer al club londinenc 10 Rooms, desaparegut refugi exclusiu freqüentat per famosos. En una de les actuacions que hi feia Zalon, l'Amy va pujar a l'escenari mentre ell cantava i li va dir: "Ets increïble!". I ell, que aleshores no tenia ni idea de qui era aquella noia, li va respondre: "Gràcies, però estic cantant".

 

Amy Winehouse va demanar a Zalon Thompson que anés de gira amb l'àlbum 'Back to Black' com a segona veu. La gira havia de ser de sis setmanes, però va acabar durant sis anys (Fotografia de Zalon Thompson)

 

Poc després, Zalon s'incorporaria com a segona veu al grup de l'Amy. Ella creia i apostava per ell fins al punt de cedir-li, en algunes ocasions, fins a quinze minuts dels seus concerts perquè cantés els seus temes davant de milers i milers de persones: "Mai ho oblidaré". Quan Amy va morir, Zalon li va dedicar la cançó "You let me breathe", un elegíac homenatge escrit i compost per a ella.

 

 

Deu anys després de la mort d'Amy Winehouse, els grups de tribut mantenen el seu record / Zalon Thompson i el grup català The Amy's Soul / TN Vespre, TV3, 23/7/2021

 

Els últims anys de la vida de la cantant van ser un infern: "Amb els mitjans de comunicació degradant la seva imatge pública, convertint-la en un personatge; no la presentaven com una persona real i això era molt trist", recorda Zalon. És per això que el cantant i amic considera: "La pel·lícula va donar un context a tots els problemes i reptes que tenia a la seva vida i va permetre que el públic tingués més informació sobre ella, que tingués una perspectiva d'ella que no tenia."

 

Zalon Thompson abraça Amy Winehouse per felicitar-la. Acaba de guanyar els cinc Premis Grammys més importants, el 2008: millor cançó i gravació de l'any per 'Rehab', millor artista novell, millor àlbum de pop vocal per 'Back to Black' i millor artista pop vocal (Fotografia de Zalon Thompson)

 

Si abans del documental la gent connectava amb les seves cançons, a partir del documental Zalon comenta: "La gent connecta amb ella, amb la seva vida; de fet, jo també vaig conèixer coses al documental que no sabia d'ella, de la seva infantesa". En certa manera, "Amy: la noia darrere del nom" ha tingut també un efecte positiu en el mateix Zalon, com ell mateix confessa: "Ha sigut molt bo per reparar la seva figura perquè abans que sortís jo sempre havia de lluitar per defensar l'honor de l'Amy." 

 

Més informació
Zalon Thompson

Web Zalon
Facebook @Zalon
Twitter @Zalon Music
Instagram @zalonmusic
YouTube ZalonMusic
Spotify Zalon
SoundCloud Zalon
Homenatge a Amy Winehouse "You let me breathe"

 

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut