Programació del "Sense ficció"

Documentals que es podran veure aquests pròxims mesos

"Els supervivents del vol 9525 de Germanwings"
El 24 de març d'aquest any es compleix el cinquè aniversari de la tragèdia de l'avió de Germanwings que cobria la ruta entre Barcelona i Düsseldorf. Un vol que es va estavellar als Alps francesos i en què van morir les 150 persones que hi viatjaven, moltes originaries de Catalunya. Al cap de cinc anys, els familiars de les víctimes s'han ofert a parlar sobre el trauma viscut i sobre la permanència del dolor en el temps, degut a les circumstàncies de la pèrdua. 

 

"Gent del barri"
On és el Poblenou? Fa només 30 anys, aquest barri era un autèntic desconegut, oblidat entre fàbriques en ruïnes i camions de transport. 
Un equip del "Sense ficció" ens explica com les Olimpíades, primer, i l'arribada del 22@, després, el van posar en el punt de mira de les noves empreses tecnològiques i dels fons d'inversió.
Una oportunitat que està canviant la imatge del barri: ha recuperat la platja, s'ha desviat la línia ferroviària i s'han obert nous carrers. Noves famílies s'han instal·lat al barri i també el turisme l'ha començat a descobrir...

 


"The cleaners"
Esborrar... esborrar...esborrar!!
Qui decideix el que pots veure i el que no pots veure a internet?
Són un grup anònim d'homes i dones de Manila que cada dia veuen 25.000 posts de Facebook i altres xarxes socials i prenen la decisió, o no, d'esborrar-los. Segons el codi de la companyia s'han d'esborrar, per exemple, les imatges de nens morts o imatges de gent despullada i cossos nus. Segons aquest codi, la foto emblemàtica de la bomba d'Hiroshima -una nena nua fugint de les explosions- s'hauria d'esborrar. 
Qui són i quina cultura tenen aquests censuradors? 
Un exèrcit d'experts altament capacitats que actuen com a guardians de les nostres "delicades" sensibilitats.