Programació del "Sense ficció"

Documentals per reflexionar sobre les reivindicacions de la jornada del 8 de març

Coincidint amb la manifestació i vaga convocades pel 8 de març, aquestes pròximes setmanes, el programa "Sense ficció", de TV3, ha programat documentals que volen reflexionar sobre les reivindicacions d'aquesta jornada

El "Manifest 8 de març del 2020" denuncia l'emergència climàtica, la creixent precarietat laboral -sobretot en els sectors més feminitzats-, la justícia patriarcal, la violència sexual, i també exigeix la derogació de la llei d'estrangeria, entre altres reivindicacions.

Programació del "Sense ficció" d'aquestes pròximes setmanes:

Dimarts 3 de març
El mirall andorrà
El documental analitza la realitat del dret a l'avortament a Andorra, on la interrupció voluntària de l'embaràs encara és delicte, amb penes d'arrest i presó.

Dimarts 17 de març
Hollywood, les dones passen comptes
Documental sobre l'inici del moviment Me Too a Hollywood. Se centra bàsicament en les denúncies contra el poderós i premiat productor Harvey Weinstein, que aquesta setmana ha estat declarat culpable de dos dels cinc delictes de què se l'acusava: violació en tercer grau i agressió sexual.
En canvi, ha estat absolt dels altres tres càrrecs: violació en primer grau i dos delictes de comportament sexual depredador, que obrien la porta a una condemna a cadena perpètua.

Violades per la policia
L'adolescent Anna Chambers va acusar dos policies de Nova York de ser violada mentre estava arrestada el 2017. El documental explora els casos de conducta sexual inapropiada d'agents de la policia dels EUA, al·legant que els actes sexuals van ser consentits.

Dimarts 31 de març
Encara hi ha algú al bosc
Entre 25.000 i 50.000 dones van ser víctimes de violació com a arma de guerra durant el conflicte dels Balcans (1991-2001).
El documental dona veu a les dones supervivents i els fills nascuts de les violacions. Alguns d'ells comprenen, ara, l'enorme sacrifici que havia fet la seva mare per quedar-se al seu costat, tot i representar l'horror de la guerra.

Comandant Arian
El documental tracta de l'emancipació i la llibertat enmig del front de guerra a Síria. La comandant Arian, de 30 anys, comanda un batalló de dones amb la missió d'alliberar la població que viu sotmesa al Daesh (ISIS).

Anar al contingut