Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Discriminar els fills de nouvinguts

"Descendents". Quan la pregunta "I tu, d'on ets?" pot fer mal

"I tu, d'on ets?" Aquesta pregunta, ben o mal intencionada, pot fer mal. Feta a qui ha nascut o ha crescut aquí, fill de nouvinguts, esdevé una de les discriminacions que han d'afrontar molts catalans i catalanes, els i les protagonistes d'aquest documental. Un qüestionament constant, tant a nivell institucional com social, que els converteix en creadors de la seva pròpia identitat

Són descendents, fills i filles de persones migrants africanes, asiàtiques i llatinoamericanes que van venir a Catalunya i que ara en formen part. Nois i noies que han nascut o han crescut aquí, però que no són tractats com a catalans de ple dret. Tots ells s'han fet en algun moment, davant del mirall, aquesta mateixa pregunta que pot fer mal si la fa algú altre.

Per a moltes d'aquestes persones, néixer a l'estat espanyol no es tradueix en una obtenció automàtica de nacionalitat, no tenen dret a vot, no tenen accés a feines públiques. Sovint han d'enfrontar-se a preguntes i afirmacions que els exclouen, són tractats com a estranys entre qui els ha vist créixer mentre les seves pròpies famílies pateixen perquè ja els veuen diferents.

 

A Ràdio Banyoles, un espai on joves "afrobanyolins" comparteixen anàlisi i experiències (Documental "Descendents")

 

Néixer aquí també és sobreviure entre prejudicis racials, d'exclusió, falta de referents o violència de gènere... és la cerca constant d'una identitat pròpia que bascula entre dues cultures amb el racisme, el classisme i el masclisme de l'entorn.

Aquest documental mostra totes aquestes adversitats viscudes en primera persona per aquests joves i, sobretot, la seva capacitat per transformar aquestes realitats i fer, de la diferència i la diversitat, un valor. Fragments de conversa, entre ells i amb la càmera, en què expliquen i recreen situacions quotidianes -emotives, dramàtiques, còmiques, indignants- amb una insòlita capacitat d'anàlisi, d'introspecció i, sovint, de sentit de l'humor.

 

Històries emotives, dramàtiques, còmiques o indignants que el teatre ha ajudat a expressar (Documental "Descendents")

 

Premis
Premi Jurat Interculturalitat, Festival Internacional de Cinema Invisible, Bilbao, 2021
Menció especial, Terra Gollut Film Festival, Girona, 2021


 

El teatre, una eina per retratar situacions quotidianes on es fa evident la diferència (Documental "Descendents")

 

Fitxa tècnica
Direcció: Carlos Collazos i Judit Aranda
Producció Executiva: Josep Cabayol
Producció: Judit Aranda, Maria Lausin i Siscu Baiges 

"Descendents" és una producció de SICOM i ENTREPOBLES amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

 

📲 #DescendentsTV3

ARXIVAT A:
Racisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut