Documental inaugural

"Carta des de Masanjia", a "Sense ficció", inaugura DocsBarcelona

El director de festival, Joan González, i Montse Armengou, directora de "Sense ficció", han presentat als espectadors de TV3 aquesta edició excepcional de DocsBarcelona
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

La 23a edició del DocsBarcelona s'ha inaugurat dimarts a la nit en el marc del programa "Sense ficció", amb l'emissió del documental "Carta des de Masanjia".
 

"Carta des de Masanjia", dimarts a les 22.20

Als EUA, Julie Keith i la seva família van trobar una missatge d'auxili amagat en una caixa de decoracions de Halloween Made in China. La nota, desesperada, l'escrivia un pres polític xinès, a més de 5.000 km de distància. 

La descoberta d'aquella nota, on declarava ser empresonat per les seves creences espirituals i sotmès a tàctiques de tortura per les autoritats xineses, es va fer viral a tot el món i va provocar el tancament del camp de treball. Un cop en llibertat, Sun Yi va declarar ser l'autor d'aquella carta i va passar a viure sota el punt de mira del govern xinès.  

Leon Lee, cineasta canadenc, va quedar fascinat per aquesta història, va contactar amb el presoner i li va ensenyar a utilitzar equips de gravació i càmeres mitjançant Skype. Durant més d'un any, Sun Yi va capturar en secret imatges de la seva vida quotidiana com a defensor dels drets humans, i va provocar una tensa relació amb les autoritats xineses. Una història inspiradora i emotiva que, alhora, revela un meravellós triangle d'improbables herois desconeguts que han gosat exposar i denunciar la persecució permanent del govern xinès contra milions de dissidents.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut