Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"Sense ficció" aborda l'evolució del concepte de vacances de la classe mitjana europea

"Camping life. La ciutat efímera": la vida en un càmping de la Costa Brava

Un singular retrat de com van viure la crisi del coronavirus en una "ciutat de vacances" diferents grups de turistes disposats a gaudir del seu temps d'esbarjo passés el que passés, l'estiu del 2020

TEMA:
Coronavirus

Cada estiu arribaven al nostre país milions de turistes que s'emportaven algunes pinzellades de la nostra manera de viure, dels nostres costums, de la nostra gastronomia... Però, com són els nostres visitants? Què fan? Què mengen? Com es comporten? L'estiu del 2020, el primer en plena pandèmia, el director Josep Pérez va enregistrar el dia a dia en un càmping de la Costa Brava amb la intenció de captar com ha evolucionat el concepte de vacances de la classe mitjana europea, amb una "certa mirada antropològica".

 

Unes turistes filipines al minigolf del càmping

 

El resultat es "Camping life. La ciutat efímera", un singular retrat de com van viure la crisi del coronavirus en una "ciutat de vacances" diferents grups de turistes disposats a gaudir del seu temps d'esbarjo passés el que passés. El càmping es un espai tancat i aïllat del món, on els campistes viuen molt alliberats de les responsabilitats de la vida quotidiana i també de les preocupacions exteriors, inclosa la pandèmia. La combinació de testimonis de campistes i escenes cinemàtiques omplen el documental d'ironia i sentit de l'humor.

 

Família catalana que passa l'estiu al càmping

 

"L'espai del càmping es perfecte per consagrar aquesta idea, ja que allà tot succeeix a la vista com si es tractés d'una casa de nines oberta per la meitat; la línia entre el que és privat i el que és públic es dilueix amb molta facilitat i pots accedir a la vida de les famílies de manera espontània i immediata", afirma Pérez. Un univers ben peculiar que "segons com es miri, pot resultar fins i tot una mica kitsch".

El concepte de "ciutat efímera" cobra vida durant uns mesos en forma d'ens orgànic consagrat a l'oci, que de la mateixa manera que es va omplint de vida d'un dia per l'altre, torna també a la letargia d'un dia per l'altre, quan en desapareix tota la població al final del període estiuenc. "Camping life. La ciutat efímera" és, en definitiva, una celebració de la vida a l'aire lliure i de la llibertat en temps de confinaments i restriccions de mobilitat.

 

'És difícil d'entendre per qui no fa càmping. Però tan bon punt ho proves, t'agrada. I per això ho fem', família alemanya que estiueja al càmping

 

Fitxa tècnica
Direcció, guió, realització, fotografia, producció i muntatge: Josep Pérez
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Daniel Barea
Etalonatge: Roger Lleixà
Lingüista: Odile Arqué
Grafisme: Jesús Novillo
Mescla de so: Jose Luis Molero         
2021

Una producció de Jopergon en coproducció amb TV3, el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i la col·laboració del Patronat Turisme Costa Brava Girona, la Diputació de Girona i el  Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut