En preparació

"Ariadna Oltra i Mireia Pigrau preparen un documental sobre la violència masclista"

L'any 2017, 51 dones van ser assassinades per la seva parella o exparella. El programa "Sense ficció" de TV3 hi dedicarà a la tardor un documental amb testimonis que han patit aquest tipus de violència.
Actualitzat
"Mai més víctima", d'Ariadna Oltra i Mireia Pigrau

"Mai més víctima", d'Ariadna Oltra i Mireia Pigrau

Per què una dona aguanta divuit anys amb el seu marit encara que la maltracti? Com pot ser que una altra accepti la prohibició de sortir amb els amics perquè està gelós i l'estima? Com comença el control de l'home i la submissió de la dona? I per què continua passant? 

Ariadna Oltra i Mireia Pigrau treballen en un documental sobre les dones que pateixen violència masclista dins de la parella, una violència que sovint passa desapercebuda per la vergonya a ser estigmatitzades i la por que senten les víctimes a denunciar. De fet, es calcula que només presenten denúncia al jutjat al voltant d'un 20% de les dones que viuen aquesta situació. Espanya compta des del 2004 amb una llei integral que aborda aquesta xacra social, però no és suficient: en tot el 2017, 51 dones van ser assassinades per la seva parella o exparella, 8 d'elles a Catalunya. Dones que tenien darrere seu una història de violència que no comença el dia del seu assassinat, sinó molt abans.

En el documental s'explica com una dona arriba a ser víctima del seu agressor i quan se n'adona per acabar sortint-ne. Diversos testimonis expliquen el procés de submissió i com es teixeix una relació d'amor i violència davant, massa sovint, de la impunitat social i els especialistes apunten les causes que dificulten acabar amb aquesta xacra.

 

Fitxa tècnica
Un documental d'Ariadna Oltra Martí i Mireia Pigrau
Realització: Mireia Pigrau
Producció: Joan Pavon
Imatge: Josep Maria Porta