"Arbres genials" ("La Génie des arbres"), d'Emmanuelle Nobécourt
Un model de resistència, equilibri energètic i gestió de recursos

"Arbres genials", prodigis de l'adaptació al clima i la lluita contra el canvi climàtic

Darrere de la seva senzillesa, els arbres són autèntics superherois tecnològics. Tot just la ciència comença a entendre millor els secrets de les seves extraordinàries facultats

Els arbres són els pilars de la biosfera i tenen un paper de valor incalculable en la regulació del clima i del cicle de l'aigua. Són essencials per a l'equilibri de la Terra. Són els millors aliats dels humans per preservar la vida en aquest planeta. Han sobreviscut a tota mena de climes i de situacions especialment hostils, però són molt fràgils davant la rapidesa del canvi climàtic. La ciència destaca la inestimable funció dels arbres i revela els seus poders a escala molecular i planetària. Hipersensibles i ultraconnectats entre si, els arbres interactuen constantment amb el seu entorn. Són un model de resistència, equilibri energètic i gestió de recursos. 

 

Els boscos proporcionen una multitud de serveis: medicaments, aire i aigua de qualitat, i fusta. I són l'eina més potent contra el canvi climàtic (Documental "Arbres genials")

 

"Arbres genials" ("La génie des arbres") és una coproducció de Hauteville Productions & Inrae amb la participació de France Télévision i Planète +, produïda per Karina Si Ahmed i Guillaume Allary i dirigida per Emmanuelle Nobécourt, amb música original de Jean Poulhalec. 

 

📲 #ArbresGenialsTV3

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut