Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Material extra del documental "Vull el divorci. 40 anys de la llei"

Anna Manso: "Vaig aprofitar el meu divorci per colar diàlegs en la sèrie 'Com si fos ahir'"

L'escriptora i guionista Anna Manso parla dels aprenentatges del seu procés de divorci, de la protecció dels fills quan es produeix la separació i de com va aprofitar de manera intencionada l'experiència en la seva feina de guionista, en una excel·lent entrevista que els directors de "Vull el divorci. 40 anys de la llei" no han pogut incloure finalment en el documental i que es pot veure en el web del "Sense ficció"

L'escriptora Anna Manso forma part de l'equip de guionistes de la sèrie "Com si fos ahir", de TV3. El primer d'octubre del 2017 va marcar un abans i un després en la seva vida personal: "Un dia que ho canvia tot, el dia del referèndum. Teníem diferències, no ideològiques, pensem exactament el mateix, però la manera de dur-les a terme ens va separar d'una manera que va fer inevitable que tres mesos després ens divorciéssim".

 

La sincronia que es va produir entre el divorci i l'escriptura d'uns capítols de la primera temporada de la sèrie, els que recullen la crisi matrimonial de la Sílvia Grau i del Jordi Quílez (interpretats pels actors Montse Germán i Andrés Herrera), va ser aprofitada per la guionista "per colar algun diàleg, algun argument d'algunes de les coses que jo estava vivint". Una decisió que li va servir per "treure coses que necessitava treure". 

 

"Vull el divorci", de Marta Palacín i Oriol Gispert

 

Manso recorda especialment quan el personatge del Jordi parla de la situació amb el seu amic Miquel (interpretat per l'actor Eduard Farelo), una escena de dos amics parlant en què es fa palès que "als homes els costa evolucionar i despullar-se emocionalment". Un aspecte de l'element masculí que considera molt rellevant: "Això ho vaig escriure amb tota la intenció, perquè ho estava vivint. De fet, és un tema que em fa ballar el cap: ¿per què aquesta incapacitat dels homes a l'hora de posar-se les piles o a l'hora d'anar al psicòleg o a l'hora d'evolucionar?".

Gran defensora de les teràpies de pares separats, especialment quan es tracta de protegir els fills, i de l'aprenentatge que aquests poden treure d'un divorci, la guionista fa una paròdia de si mateixa en la seva col·laboració setmanal en el magazín "Criatures" del diari Ara, titulada "La pitjor mare del món": "Són les  meves vivències de progenitora imperfecta que sempre pensa que ho fa fatal".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut