Joana Biarnés
Joana Biarnés

Lluís Bassat
Diuen que és el millor publicitari hispanoamericà del segle XX i l'home que més ha influït en el sector.

 

Pilarín Bayés ​
Dibuixar és la seva vida. Hi somia sovint i necessita fer-ho a tothora, fins i tot quan no treballa.Joan Majó ​
La majoria el coneix per la seva carrera política, però va revolucionar el panorama tecnològic i informàtic a principis dels anys 60 en fabricar el primer ordinador de l'Estat.


Josep Maria Mestres Quadreny ​
Amb més de 200 obres originals compostes, és el representant de l'avantguarda musical catalana més destacat de la segona meitat del segle XX.


Joana Biarnés
El 20 de desembre va morir Joana Biarnés, la primera dona fotoperiodista de tot l'Estat. Va vèncer els prejudicis d'una època marcada pel franquisme i va obrir camí a totes les dones del país que més tard van voler dedicar-se a aquesta professió.


Josep (pare) Massot
Escriptor i editor, ha publicat més de 80 llibres sobre llengua, literatura i història catalanes, i és el conservador del fons de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya.


Lluís Solà
Poeta, director de teatre i dramaturg, traductor i professor, és sobretot un activista cultural i un lluitador per la llibertat individual i col·lectiva.


Carme Sansa ​
Capaç d'interpretar amb solidesa tots els papers de l'auca, ha fet cabaret, teatre, televisió i cinema, sense deixar mai de banda el seu compromís amb la llengua i el país, i la lluita activa pels drets de les dones.


Francesc Burrull ​
Pianista, compositor i arranjador, és un dels músics més versàtils del país. Amant confés del jazz i dels ritmes llatins.


Anna Sallés
Professora d'història contemporània i parella del desaparegut Manuel Vázquez Montalbán, ha denunciat l'autoritarisme i la repressió sempre que ho ha considerat necessari.


Albert Vidal ​
Sempre disposat a anar més enllà, s'ha enterrat viu diverses vegades, ha compartit gàbia amb espècies del zoo, ha dirigit un cor en una presó d'alta seguretat de Mongòlia i ha dansat a l'aires amb una gran excavadora.


Carme Valls
Metgessa, feminista i ciutadana compromesa en la política, Carme Valls fa molts anys que fa pedagogia perquè, també en medicina, s'adopti la perspectiva de gènere.


Feliu Formosa
De mirada irònica i somriure murri, ha dedicat la vida a les lletres i la cultura. Tot i que sobretot se'l coneix pel seus poemes, es considera, per damunt de tot, un home de teatre.

 

Anar al contingut