Pilar Bayer
Pilar Bayer
Dimecres, a les 22.05, al 33

"(S)avis" entrevista la matemàtica Pilar Bayer

La matemàtica Pilar Bayer és la protagonita del "(S)avis" d'aquesta setmana

Dimecres, "(S)avis" emet un nou capítol de la sisena temporada d'un programa d'entrevistes en profunditat amb personatges que han tingut un paper clau en la nostra història recent i no només l'han viscuda, sinó que han contribuït a escriure-la. Josep Puigbó conversa amb la matemàtica Pilar Bayer.

Catedràtica d'Àlgebra a la Universitat de Barcelona, el seu camp de recerca és l'aritmètica o teoria de nombres. Ha impartit conferències de divulgació matemàtica i sobre la pròpia recerca en universitats d'arreu del món. És autora de diverses publicacions, especialment sobre funcions zeta, formes automorfes, el problema invers de la teoria de Galois, equacions diofàntiques i corbes de Shimura.

Algunes de les seves frases en el programa

"La música i les matemàtiques són diferents, però totes dues requereixen un cert grau d'abstracció i en les dues hi trobem tres vessants: la persona creativa (el compositor i l'investigador), la que interpreta (l'intèrpret i el professor) i el públic (l'audiència i els estudiants)."

"Tant és que miri un partit de futbol com que retransmeti una òpera: això, digitalment parlant, és una successió de zeros i uns."

"Una gran part de les crisis estan ocasionades per uns productes financers que són molt sofisticats... La quantitat de diners virtuals que es creen d'aquesta manera és un perill enorme."

Anar al contingut