Avui, a les 21.55, al 33

(S)avis, amb Josep Puigbó, estrena nova temporada

El programa, dirigit i presentat per Josep Puigbó, recull el testimoni de personatges clau de la història recent
(S)avis, amb Josep Puigbó

(S)avis, amb Josep Puigbó

El dijous 28 de març, el 33 estrena la vuitena temporada de "(S)avis", el programa dirigit i presentat per Josep Puigbó, que recull el testimoni de personatges clau de la història recent. En aquesta nova edició, el programa arriba amb un format renovat en què el convidat, que parlarà amb Puigbó des del plató, triarà el color de fons que regirà l'entrevista. El músic Pau Guillamet (Guillamino), a més, ha fet una actualització de la sintonia del programa, de la qual ja era l'autor.

Els entrevistats de Josep Puigbó d'aquesta temporada són personatges de tots els àmbits del coneixement i la vida pública. Hi haurà Lluís Solà, Lluís Bassat, Pilarín Bayés, Joan Majó, Josep Maria Mestres Quadreny, Joana Biarnés, Josep (pare) Massot, Carme Sansa, Francesc Burrull, Anna Sallés, Albert Vidal, Carme Valls i Feliu Formosa.

Els convidats

Lluís Bassat
(28 de març)

"Els ciutadans no hem d'acceptar de cap manera la corrupció."

Diuen que és el millor publicitari hispanoamericà del segle XX i l'home que més ha influït en el sector.

Pilarín Bayés
(4 d'abril)

"De petita ja m'agradava dibuixar, devia tenir alguna influència egípcia, perquè pintava a tothom de perfil."

Dibuixar és la seva vida. Hi somia sovint i necessita fer-ho a tothora, fins i tot quan no treballa.

Joan Majó
(11 d'abril)
"He marxat del PSC ara fa poc, quan el PSOE va decidir donar suport perquè s'apliqués a Catalunya l'article 155."

La majoria el coneix per la seva carrera política, però va revolucionar el panorama tecnològic i informàtic a principis dels anys 60 en fabricar el primer ordinador de l'Estat.

Josep Maria Mestres Quadreny
(18 d'abril)
"Cada any, el Divendres Sant, escolto ‘La Passió segons Sant Mateu' de Bach."

Amb més de 200 obres originals compostes, és el representant de l'avantguarda musical catalana més destacat de la segona meitat del segle XX.

Joana Biarnés
(25 d'abril)
"Disparar i demanar permís. Primer disparar i després demanar permís."

El passat 20 de desembre va morir Joana Biarnés, la primera dona fotoperiodista de tot l'estat. Va vèncer els prejudicis d'una època marcada pel franquisme i va obrir camí a totes les dones del país que més tard van voler dedicar-se a aquesta professió.

Josep (pare) Massot
(2 de maig)
"Soc l'únic mallorquí no polític que va per totes les illes i que té amics de totes les illes i que no té cap problema amb això."

Escriptor i editor, ha publicat més de 80 llibres sobre llengua, literatura i història catalanes, i és el conservador del fons de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

Lluís Solà
(9 de maig)

"Un poble que no és lliure, un poble que no decideix lliurement, no pot fer que la seva cultura prosperi lliurement."

Poeta, director de teatre i dramaturg, traductor i professor, és sobretot un activista cultural i un lluitador per la llibertat individual i col·lectiva.

Carme Sansa
(16 de maig)
"He de confessar que quan vaig al teatre pateixo. Pateixo perquè no es parla prou bé."

Capaç d'interpretar amb solidesa tots els papers de l'auca, ha fet cabaret, teatre, televisió i cinema, sense deixar mai de banda el seu compromís amb la llengua i el país, i la lluita activa pels drets de les dones.

Francesc Burrull
(23 de maig)
"Vivíem en una botiga al carrer Tallers, que tenia un piano de joguina vermell i un xilòfon amb què mirava de treure cançons."

Pianista, compositor i arranjador, és un dels músics més versàtils del país. Amant confés del jazz i dels ritmes llatins.

Anna Sallés
(30 de maig)
"Nosaltres crèiem en la revolució, no només en la democràcia, sinó en la revolució, en la democràcia social, no només en la democràcia política."

Professora d'història contemporània i esposa del desaparegut Manuel Vázquez Montalbán, ha denunciat l'autoritarisme i la repressió sempre que ho ha considerat necessari.

Albert Vidal
(6 de juny)
"El cristianisme és l'única religió que va descobrir l'amor humà."

Sempre disposat a anar més enllà, s'ha enterrat viu diverses vegades, ha compartit gàbia amb espècies del zoo, ha dirigit un cor en una presó d'alta seguretat de Mongòlia i ha dansat pels aires amb una gran excavadora.

Carme Valls
(13 de juny)
"Hi ha cada vegada una implicació més gran dels moviments socials amb els moviments feministes."

Metgessa, feminista i ciutadana compromesa en la política, Carme Valls fa molts anys que fa pedagogia perquè, també en medicina, s'adopti la perspectiva de gènere.

Feliu Formosa
(20 de juny)
"Soc poeta perquè soc lector. Soc lector i traductor. La traducció és una lectura a fons."

De mirada irònica i somriure murri, ha dedicat la vida a les lletres i la cultura. Tot i que sobretot se'l coneix pel seus poemes, es considera per damunt de tot, un home de teatre.

VÍDEOS RELACIONATS