Ricardo Bofill estrena la setena temporada de "(S)avis"
Ricardo Bofill estrena la setena temporada de "(S)avis"
Les reflexions de l'arquitecte barceloní

Les millors frases de Ricardo Bofill a "(S)avis"

Una conversa de Josep Puigbó amb l'arquitecte Ricardo Bofill (1939): "Els últims anys d'una persona són els més difícils, gairebé tant com el pas a l'adolescència i a les decisions. És un projecte que s'ha de fer molt ben fet."

Ricardo Bofill, nascut el 1939, és un dels savis més notables de l'arquitectura contemporània. Autor de grans projectes com l'ampliació de l'aeroport del Prat, el Teatre Nacional de Catalunya, l'edifici Walden de Sant Just Desvern o l'Hotel W de Barcelona, les seves obres han deixat empremta a mig món i li han valgut una gran reputació internacional, però no es considera profeta a la seva terra. Defensor de la ciutat mediterrània al món, considera que la seva marca pròpia és, precisament, el fet d'adaptar-se a llocs diferents.

Capaç de crear espais als llocs més insospitats, ha projectat una nova mirada sobre l'ofici, que s'ha anat renovant constantment. Sempre ambiciós, i ara també autocrític, avui la seva preocupació, més que per l'espai, comença a ser pel temps.

Aquestes són algunes de les millors frases extretes de la conversa que va matenir l'any 2016 amb Josep Puigbó a "(S)avis":

"L'arquitectura és l'art d'estructurar l'espai. Des del punt de vista artístic, és la sensació que un té davant l'espai."

"M'agrada la creativitat. Necessito començar un projecte nou cada 15 dies. S'ha tornat un vici. Visc perquè tinc aquest vici de concentrar-me sol."

"Coneixent el mecanisme econòmic pots fer una arquitectura pobra, amb pocs elements, sense decoració, sense luxe, i també pots fer una arquitectura de benestar."

"La meva marca pròpia és el fet de saber-me adaptar a llocs diferents. L'arquitecte ha de tenir aquesta capacitat si vol internacionalitzar-se."

"Els últims anys d'una persona són els més difícils, gairebé tant com el pas a l'adolescència i a les decisions. És un projecte que s'ha de fer molt ben fet."

"La creativitat es pot cultivar com un ofici. El 20% és ADN, però el 80% és feina. M'agradaria que la recerca de la creativitat fos el signe de Catalunya."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut