Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Creatiu de la imatge, publicista i fotògraf

Les millors frases de Leopoldo Pomés, a "(S)avis"

El 33 acomiada la setena temporada de "(S)avis amb l'entrevista de Josep Puigbó a Leopoldo Pomés, un dels grans noms propis de la fotografia contemporània catalana.

Leopoldo Pomés (1931), conegut mundialment per la creació de les bombolles Freixenet, és un artista polifacètic. A més de ser fotògraf i publicista, ha fet també de director de cinema i restaurador. Format de manera autodidacta, va prendre contacte amb la fotografia quan treballava a la llibreria Vergara i el propietari li va ensenyar a revelar. Assegura que sempre s'ha mantingut al marge de les escoles tradicionals i afirma que en la seva primera exposició li van posar una multa molt elevada perquè va firmar el seu nom en català: Leopold.

Després dels seus inicis com a fotògraf d'estil molt personal, va anar decantant-se cap a la producció audiovisual en publicitat però la seva passió per la imatge, capacitat d'innovació i creació han estat constants també en altres àmbits, com l'art o la gastronomia.

Leopoldo Pomés afirma que s'emociona sovint i que, com més gran es fa, més fàcil se li fa plorar. Assegura que el somriure és un regal i es lamenta que l'haguem anat perdent.

Algunes de les seves millors frases:

"Charles Chaplin m'ha captivat perquè era un geni total. Per mi 'Tiempos modernos' és una de les pel·lícules més grans de la història."

"El detall és l'atribut més important de la intel·ligència."

"Un retard és una cosa molt seriosa i és un repte perquè són dues persones que es troben i un ha de quedar bé, l'altre vol quedar bé."

"Teresa Gimpera era la icona més representativa de la bellesa de l'època. Va ser la primera que es va bellugar molt i ho va fer molt bé. Una persona amb un cap molt maco i una gran persona. I, a més, tenia un amor per la feina que era magnífic... ella sempre diu que no sóc jo qui la va descobrir, sinó ella a mi."

"Ara es fan massa fotografies, hi ha una falta de respecte. Trobo que és molt important que allò que facis li tinguis un gran respecte, et faci por."

"El que no puc suportar és la dona 'ñoña'. Una dona ha de ser potent, ha de trepitjar fort. La dona objecte no m'interessa."

"Per fer les bombolles ens vam inspirar amb l'esperit, amb el daurat. La llum vol dir sensualitat, vol dir festa i alegria..."

"He fet un llibre dedicat al pa amb tomàquet. Si el pa amb tomàquet no és internacional és perquè els catalans som excessivament seriosos i tímids."

"Trobo molt a faltar la Barcelona de fa 60 anys. M'agradaria que la Barcelona d'avui millorés."

"Per mi un dels grans plaers de la vida és estar rodejat amb amics i compartir coses. Això és fantàstic. Tenir gent maca al teu voltant és un regal."

"Per escriure les meves memòries vull ser enemic meu, però em costa."           

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut