Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Il·lustradora de sentiments

Les millors frases de Carme Solé Vendrell

A l'entrevista amb Josep Puigbó, Solé Vendrell explica que té una manera molt teatral de dibuixar perquè s'ha educat estèticament en un escenari

Aquesta setmana a "(S)avis", Josep Puigbó ha conversat amb Carme Solé Vendrell, una il·lustradora i pintora de sentiments. Solé és una artista reconeguda internacionalment per la seva àmplia i singular obra en contes per a infants però la seva obsessió pels drets dels infants la va portar a la pintura.

En la conversa amb Josep Puigbó explica que la seva mare sempre havia volgut que ella estudiés pintura. La seva projecció l'ha fet guanyar multitud de reconeixements, entre els quals el Premi Catalònia el 1984 i el Premi Nacional d'Il·lustració el 2013.

Ha estat l'única que ha il·lustrat contes de Gabriel García Márquez i ha fet exposicions i conferències a ciutats com Barcelona, Taiwan, Madrid, París, Rio de Janeiro, Mèxic DF, Bolonya, Venècia i Nova York. Des de 1968 ha il·lustrat més de 1.000 títols, entre àlbums il·lustrats i llibres de text per a les escoles.

En l'entrevista, diu que els llibres que il·lustra i escriu són de tot tipus i per a totes les edats, però creu si un llibre infantil és bo, també agrada als grans.

Algunes de les seves millors frases:

"A vegades els nens em pregunten per què m'he dedicat a il·lustrar i jo dic: perquè m'agraden els llibres, m'agraden els nens i m'agrada dibuixar i això ho ajunta tot."

"Si hagués sigut actriu no hauria pogut explicar tot el que he pogut explicar amb els llibres."

"Els llibres per a nens han de servir per distreure, trobar respostes, fer pensar... l'important és que hi hagi qualitat artística i literària."

"La literatura no és el què s'explica, sinó el com. És el que et fa realment gaudir d'allò."

"Els nens em criden a ser pintats. Si tu pintes de memòria o d'intenció fas un tipus d'obra, però a mi m'estimula i em dóna la força... me la donen ells."

"Els nens són els més indefensos. Sols no se'n poden sortir, necessiten la nostra protecció. Jo els dono veu a través d'aquests quadres. Penso que amb aquests quadres poden cridar allò que necessiten.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut