Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'enginyer i polític conversa a "(S)avis" amb Josep Puigbó

Joan Majó: "La propera revolució tindrà a veure amb el cervell i amb eines externes al cos relacionades amb el cervell"

Joan Majó va fabricar el primer ordinador de tot l'Estat. Tant fent d'enginyer com de polític, la seva obsessió ha estat el canvi tecnològic i sempre ha vetllat perquè la tecnologia servís perquè la gent visqués millor. Ha conversat amb Josep Puigbó a "(S)avis".

Joan Majó (Mataró, 1939) va revolucionar el panorama tecnològic i informàtic a principis dels anys seixanta en fabricar el primer ordinador de tot l'Estat. Enginyer industrial, ministre d'Indústria i Energia (1985-1986), membre del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, exconseller de la Comissió Europea en matèria de telecomunicacions, comunicació i ciència, i expresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, reconeix orgullós que ha canviat de feina entre 10 i 12 vegades.

Confessa que va arribar a la política des de l'empresa privada a partir d'una motivació en bona part religiosa, convençut que el regne de Déu havia de començar a la Terra i que era possible combatre la desigualtat. Fundador de Justícia i Pau, va entrar al PSC-Reagrupament de la mà de Josep Pallach.

Tant fent d'enginyer com de polític, la seva obsessió ha estat el canvi tecnològic i el seu impacte econòmic. I sempre ha vetllat perquè la tecnologia servís a fer que la gent visqués millor.

Actualment, presideix la Fundació Ernest Lluch i escriu setmanalment pel diari Ara, una altra de les seva passions.

 

Algunes de les millors frases de l'entrevista a "(S)avis"

"Jo no em veig tant com un polític sinó com un gestor, que en èpoques ha gestionat coses privades, i que en altres èpoques ha gestionat interessos públics. I que estic molt content d'haver gestionat interessos públics perquè és en benefici de molta gent."

"Jo he marxat del PSC ara fa poc quan el PSOE va decidir recolzar que s'apliqués a Catalunya l'article 155."

"Com més tecnològica és una societat, més importància té la política."

"El progrés econòmic i el progrés tecnològic d'aquests últims anys ha creat bastantes més desigualtats de les que hi havien. La globalització econòmica ha anat en paral·lel amb una tímida globalització política i, per tant, com que l'economia s'ha convertit en una economia mundial, i la política segueix sent una política dels estats, l'economia mana sobre la política."

"La veritable globalització només és la d'aquelles coses que es poden posar en forma de bits."

"És absolutament necessari no exagerar això de que internet és la llibertat".

"Hem de pensar que necessàriament estem en una societat transparent. I per tant hem d'actuar sabent que la societat cada vegada serà més transparent."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut