Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Josep Puigbó conversa amb el dramaturg

Feliu Formosa a "(S)avis": "Hi ha coses que mai no s'han d'oblidar i que serveixen per continuar"

Ha dedicat la seva vida a les lletres i la cultura, però es considera sobretot un home de teatre. Feliu Formosa ha estat el convidat de Josep Puigbó a "(S)avis"

Feliu Formosa (Sabadell, 1934) ha dedicat la seva vida a les lletres i la cultura, però es considera sobretot un home de teatre.

S'ha fet un nom en l'àmbit de les lletres catalanes i sempre ha sabut interpretar la vida a partir de la paraula. Autor de diversos volums de poesia, ha recollit bona part de la seva obra en el volum titulat "Darrere el vidre" (2002). També ha publicat dos dels seus diaris, "El present vulnerable" (1979) i "A contratemps" (2005), i tres llibres de memòries: "El somriure a l'atzar" (2005), "Sala de miralls" (2013) i "Sense nostàlgia" (2015).

Premi Nacional de les Arts Escèniques de Catalunya (1989), Premio Nacional de Traducción (1994), Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de les Lletres Catalanes (2005) i Premi Friedrich-Gundolf-Preis für dir Vermittlung deutscher Kultur im Ausland (2011), per la difusió de la cultura alemanya a l'estranger, concedit per l'Acadèmia de la Llengua i la Literatura alemanyes.

L'any 2000, després de participar en un espectacle dirigit per Pep Tossar, abandona els escenaris i, pocs anys després, la poesia l'abandona a ell. Actualment, es dedica a viure i a traduir.

 

Les millors frases de l'entrevista a "(S)avis"

"Jo soc més de dubtes. Soc una persona que dubta. Soc una persona dubtosa. Brecht té un poema que es diu "Elogi del dubte". Soc dubtós i soc insegur."

"Des del primer moment, vaig tenir una actitud bastant crítica amb el PSUC."

"En Joan de Sagarra em va dir: tu, Feliu, eres molt mal actor. I jo li vaig contestar: Jo sóc un actor de paraules, sóc un actor verbal."

"Soc poeta perquè soc lector. Soc lector i traductor. La traducció és una lectura a fons."

"Vaig començar a escriure poesia perquè volia reflexionar sobre el passat. I vaig fer deu poemes sobre la meva experiència cultural i política per tal de tenir-la clara. I l'hi vaig deixar llegir a l'Agustí Bartra i ell em va estimular perquè continués."

"Els dos últims llibres de Joan Vinyoli són els millors de tota la seva obra poètica".

 

"Hi ha coses que mai no s'han d'oblidar i que serveixen per continuar. Recordar és important".

"M'agradaria escriure un últim llibre de poemes".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut