Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Publicista i mecenes

"Els ciutadans no hem d'acceptar de cap manera la corrupció", Lluís Bassat al programa "(S)avis"

Malgrat els èxits assolits en la seva extensa carrera professional, el publicista Lluís Bassat confessa que la campanya més important de la seva vida van ser les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs de Barcelona, un "anunci" d'unes 3 hores de durada.

Tot i que en fer-se publicitari es va prometre que mai no enganyaria ningú, Lluís Bassat (Barcelona, 1941) ha ajudat a vendre milers de productes, ha treballat per a grans marques internacionals i ha estat el fundador d'un dels grups de comunicació més importants de tot l'estat. I és que enganyar el consumidor no és, com ha assegurat en diverses ocasions, ni ètic ni rendible.

Ha guanyat més de 400 premis publicitaris en festivals d'arreu del món i, aquí a casa nostra, ha rebut el Premi Nacional de Comunicació, atorgat per la Generalitat, i la Medalla d'Or de Barcelona. Però malgrat tots aquests èxits ell mateix confessa que la campanya més important de la seva vida van ser les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs de Barcelona, un "anunci" d'unes 3 hores de durada.

A l'altra cara de la moneda, les eleccions per a la presidència del Futbol Club Barcelona entre els anys 2000 i 2003. En totes dues ocasions va quedar en segon lloc, per darrera de Gaspart i Laporta, i segurament aquesta és l'única campanya important de la seva vida en la ha fracassat. 

I ara que ja s'ha jubilat, dedica la seva creativitat a promoure l'art contemporani i a la solidaritat.

Durant la conversa amb Josep Puigbó, Lluís Bassat ha mostrat la seva cara més íntima i personal.

 

Algunes de les millors frases de l'entrevista a "(S)avis"

"No diré que no m'importi la religió, però jo visc en aquesta terra i en aquest moment, no pensant que hi ha alguna cosa després. Si hi ha alguna cosa, fantàstic, però si no hi ha res més després, jo sabré el dia que em mori que hauré fet aquí tot el que he pogut per ajudar les altres persones."

"Els jueus alemanys pessimistes ara viuen a Nova York. Els jueus alemanys optimistes van morir a les càmeres de gas."

"Jo vaig assessorar el govern de la Generalitat i us puc assegurar que ho vaig fer amb total consciència, convençut que feia un gran bé per Catalunya."

"Hem de castigar severament aquells partits que hagin permès la corrupció."

"La gent amb el Gaspar va acabar farta d'una persona que donava problemes i, per tant, pensar a votar una persona que era jueva, que podia produir problemes en una televisió amb públic i que una altra persona acusava de ser jueva... És a dir, potser que voti a un altre, no?"

"La simplicitat és un dels 10 camins creatius més importants, i jo he intentat utilitzar-la sempre que he pogut a la meva vida."

"Avui dia, amb una taula, una cadira i un ordinador, tu pots dedicar-te perfectament a la publicitat."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut