Salvador Giner i Josep Puigbó, a "(S)avis
Salvador Giner i Josep Puigbó, a "(S)avis.
Dimecres, a les 22.00, al 33

El sociòleg Salvador Giner, a "(S)avis"

Josep Puigbó conversa amb Salvador Giner, un sociòleg que ha estudiant a fons la història del pensament social i, específicament, la societat catalana.

Aquest dimecres, a "(S)avis", Josep Puibó conversa amb Salvador Giner, un savi sociòleg que ha estat professor a diverses universitats europees i americanes, ha estudiat a fons la història del pensament social i, específicament, la societat catalana.

Salvador Giner (1934) és doctor per la universitat de Chicago i catedràtic per la UB en Sociologia. S'ha interessat per la història de la filosofia social, les teories generals sobre les societats modernes i la relació entre la filosofia moral i la ciència social. Ha estat president de l'Institut d'Estudis Catalans, l'acadèmia catalana de Ciències i Humanitats, que es considera una estructura d'Estat. Convençut de les seves idees comunistes, creu que el capitalisme és el sistema socioeconòmic més àgil que ha produït la humanitat, tot i que considera que això no vol dir que sigui el més bo.

 

Algunes de les seves frases al programa:

"Continuo tenint idees comunistes. Jo no he canviat de política. Voldria un món d'igualtat d'oportunitats per a tothom, on la propietat fos comuna... crec que les grans fonts de recursos de la Terra han de pertànyer a la humanitat i cada país ha de pertànyer als seus habitants."

"La ideologia important de la modernitat és la fraternitat. La llibertat i la igualtat són importants, però la més important de totes és la fraternitat, perquè si som fraterns, és a dir, solidaris, som lliures i volem la llibertat dels altres."

"El que més por em fa és la imbecil·litat humana. Si l'home fos més intel·ligent, no estaria fent malbé la natura i permetria que els catalans ens governéssim nosaltres mateixos. El dimoni som nosaltres mateixos, que obeïm massa."

 

Anar al contingut